זכויות אישה בגין התפטרות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זכויות אישה בגין התפטרות
    אולה
    27/03/2012

שלום רב

אני נמצאת כרגע בחופשת לידה..במכתב שקיבלתי ממעסיק צוין כי תקופת עבודתי תוארך עד 60 יום לאחר חזרתי מחופשת לידה.( לפי חישוב של 14 שבועות אני אמורה לחזור לעבודה ב16.06.2012).
    שאלה 1 : האם לפי חוק מעסיק מחויב לתת מעבר ל60 יום הודעה מוקדמת של חודש ימים בנוסף או לא בהכרח?
    שאלה 2 : לפי בירור מול ביטוח לאומי אהיה זכאית ל138 יום דמי אבטלה וזאת בתנאי שאגיע לגיל 35 ( אגיע בספטמבר) ,האם זה נכון,כי שמעתי שאקדמיים מובטלים זכאים לתשלום לתקופה של חצי שנה????

שאלה 3 : במידה ואני מתפטרת לצורך טיפול בתינוק האם אהיה זכאית לדמי אבטלה מיידיים ,לאיזה תקופה אם כן ומה גובה תשלום

פרטים נוספים: אני אמא ל2 ילדים,.בעל עובד כשכיר.וותק שלי בעבודה 5 שנים.ברוטו כ11000 ש"ח

בברכה אולה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זכויות אישה בגין התפטרות

הוספת תגובה

• זכויות אישה בגין התפטרות - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    27/03/2012

אולה שלום,
    1. כן.
    2. מדובר בקביעות שמשתנות מעת לעת - עלייך לברר במדוייק מול המוסד לביטוח לאומי נכון להיום, אם כי סביר שמה שכתוב במכתבם מעודכן.
    3. במידה ותתפטרי - דמי אבטלה תהיי זכאית לקבל רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (מאחר ומדובר בהתפטרות), אם כי עלייך להתייצב בלישכת התעסוקה במיידי על מנת שתקופת המתנה זו תחל להימנות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו