החזר על ימי מחלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החזר על ימי מחלה
    נאם
    03/04/2012

שלום,
    1. אני עובדת חצי משרה במקום בו אני נחשבת סוג של "פריסלנסרית", כלומר, מקבלת שכר לפי שעה, מקבלת תלוש מכורת ומנוכים לי תשלומים של ביטוח לאומי ומס בריאות. יחד עם זאת, אין לי תנאים סוציאליים בכלל ולכן אין לי גם ימי מחלה.
    בשל אשפוז במהלך ההריון ניתנו לי כ-3 שבועות של ימי מחלה. כיצד אני מקבלת החזר על ימים אלו?
    2.אני עובדת בשתי עבודות שונות, האם אני יכולה לצאת לחופשת לידה בעבודה אחת חודש לפני העבודה השנייה? האם הזכויות שלי יפגעו מכך?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    החזר על ימי מחלה

הוספת תגובה

• החזר על ימי מחלה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    04/04/2012

שלום לך,
    כפרילאנסרית, עקרונית אינך נחשבת כעובדת אלא כעצמאית, ומשכך אינך זכאית לתשלום בגין ימי מחלה. אין מי שנושא בתשלום של מועדים אלה מלבדך.
    עקרונית, יציאה לחופשת לידה היא הגדרה כוללת, שכן לא יכול להיות שתהיי בחופשת לידה, ובכל זאת תעבדי, אחרת עלולות להיות מנוכות הכנסותייך מדמי הלידה הצפויים, ואף להישלל כלל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו