פיטורים בהריון בעקבות רכישת החברה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיטורים בהריון בעקבות רכישת החברה
    מיטלי
    04/04/2012

שלום רב,

אני עובדת כ-5 שנים בחברה שנמצאת בבעלות גוף גדול.
    הוחלט למכור את החברה למנהל הישיר שלי יחד עם עוד חברה קיימת.
    המטרה היא בעצם למזג את הפעילות שלנו יחד עם הפעילות של החברה הרוכשת וכתוצאה מכך לפטר את עובדי החברה הנרכשת.
    אני נמצאת כרגע בשבוע 10 להריון.
    שאלותיי הן:
    1. האם ניתן לפטר אותי במקרה כזה של רכישה?
    2. אם אכן אפוטר, ואקבל חודש הודעה מראש כנדרש- ייצא שלא אעבוד 6 חודשים לפני מועד הלידה המשוער. במקרה כזאת מגיע לי מענק לידה? והאם הוא יהיה לפי המשכורות האחרונות שלי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מקפיצה

מיטלי
    05/04/2012

אשמח לתגובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורים בהריון בעקבות רכישת החברה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    08/04/2012

מיטל שלום,
    אין דינך שונה מכל עובדת אחרת בהריון, ואין במכירת החברה כדי להקנות פטורים אוטומטיים לחברה (אם כי ייתכן ומדובר בטיעון טוב מבחינתה), והיא מנועה מלפטר אותך ללא היתר ממשרד התמ"ת. היתר כזה יכול להינתן גם רטרואקטיבית (לשיקול הממונה) ככל שמדובר בפירוק וסגירת חברה, אולם ככל שלא ניתן - את זכאית לשכר שוטף כאמור וזכויות סוציאליות. ישנן טענות שיהיה נכון לטעון אותן לגבייך - נראה כי יש צורך בפגישה פרטנית לייעוץ מעמיק ומתאים.

לגבי דמי הלידה - לכך עלייך לפנות למוסד לביטוח לאומי ולהפנות שאלתך אליהם, שכן הזכאות משתנה ממקרה למקרה, ויש מקרים לא מעטים בפסיקה לכאן ולכאן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

מיטלי
    08/04/2012

במידה ואכן אקבל את הודעת הפיטורים אקבע מייד פגישה.
    תודה רבה וחג שמח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשמחה :-)

עו``ד ליאת שטיין
    15/04/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו