פיטורין לאחר חופשת לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיטורין לאחר חופשת לידה
    אתי
    10/04/2012

שלום רב , סיימתי כרגע 3 וחצי חודשים של חל"ד ובכל אופן לקחתי חודשיים וחצי נוספים ללא תשלום, אני שוקלת להתפטר לאחר 3.5 שנים לצורך טיפול בילד יש לי בבקשה מס' שאלות:

1. ממתיי מתייצבים בלשכת התעסוקה וכמה זמן מקבלים דמי אבטלה??( האם עד שהילד בן שנה?)
    2. מה סכום דמי האבטלה ביחס לתלוש השכר שברשותי ? ממוצע של כמה תלושים??
    3. האם אני יכולה לחזור לעבודה ואז להחליט ?

תודה רבה מראש :-))

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיטורין לאחר חופשת לידה

הוספת תגובה

• פיטורין לאחר חופשת לידה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    11/04/2012

אתי שלום,
    ככל שתתפטרי עד 9 חוד' לאחר הלידה לצורך טיפול בילד, הרי שתהיי זכאית לפיצויי הפיטורים בין אם חזרת לעבודה בפועל בחודשים אלה ובין אם לא. בכל מקרה, אם תחליטי להתפטר יהיה עלייך לתת למעסיק הודעה מוקדמת בת 30 ימים (אלא אם יש ביניכם הסכם לתקופה אחרת), ומרבית הנשים מוצאות לנכון לחפוף אותה עם חופשת הלידה או החל"ת, ומודיעות חודש טרם המועד בו רוצות לסיים את תקופת ההעסקה בפועל.
    דמי אבטלה תהיי זכאית לקבל רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (מאחר ומדובר בהתפטרות), אם כי עלייך להתייצב בלשכת התעסוקה במיידי על מנת שתקופת המתנה זו תחל להימנות.
    תקופת הזכאות לחתום אבטלה - משתנה בהתאם לנתונים הספציפיים - מספר תלוים, האם בן הזוג עובד, גיל, וכדומה - עלייך לפנות למוסד לביטוח לאומי לבדוק זאת באופן ספציפי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך בבקשה

אתי
    15/04/2012

במידה והמעסיק יהיה מוכן לתת לי מכתב פיטורין האם אוכל להחתים באופן מיידי ומב זה אומר מצד המעסיק האם יכול להתבע ע"י ביטוח לאומי שכן אסור לפטר בחופשת לידה???אודה למענה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך בבקשה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    16/04/2012

אתי שלום,
    כן וכן.
    תוכלי לחתום מיידית עם מכתב פיטורים, והמעסיק יהיה חשוף לתביעה מביטוח לאומי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו