פיטורין והריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיטורין והריון
    אור
    26/04/2012

שלום רב ,
    אני עובדת במקום עבודה כמעט 8 שנים פוטרתי בשבוע שעבר מעבודתי עקב קשיים כלכליים של החברה החברה לא מכניסה הזמנות ויש בידה קושי לשלם משכורות לעובדים אז קיצצו בי ובעוד עובדת.
    לצערי בחודשיים האחרונים התחלתי לעבוד על ילד נוסף ופיטורין אלו הכניסו אותי לעצבות מכיון שזה כרגע יאלץ אותי לעצור תוכנית זאת עד שאמצא עבודה חדשה.
    שאלתי היא כזאת האם במהלך ההודעה המוקדמת החודש הזה אני אמורה לעבוד עד ה1.06.2012 אני נכנסת להריון האם כדאי לי לעשות זאת? מה אני עושה והאם החוק יכול להגן עלי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיטורין והריון

הוספת תגובה

• פיטורין והריון - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    29/04/2012

אור שלום,
    עקרונית, ככל שההריון קודם למועד ניתוק יחסי עובד מעביד, הרי שעל המעסיק לפנות ולקבל היתר לפיטורים אלה.
    יחד עם זאת, הסיכוי שהוא יקבל היתר, ואף היתר רטרואקטיבי אשר יכשיר את הפיטורים ממועדם המקורי, הינו גבוה, שכן יהיה לו קל להוכיח כי הפיטורים אינם קשורים בהריון (שכן אין מחלוקת כי בעת הפיטורים לא היתה ידיעה על הפיטורים).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד ליאת

ב
    01/05/2012

שאלה לי אלייך כרגע אני בהודעה מוקדמת עד סוף החודש אם אני מגלה שאני בהריון מה אני צריכה לעשות אני פוחדת שהם ויאמרו שעשיתי דווקא והאמת שאני ובעלי החלטנו להמשיך להביא ילדים גם שאני הולכת לאבטלה ביגללה ג'ילי 38 וגם בגלל שהבנתי שאני אקבל דמי לידה בגלל שהייתי עובדת בהיותי בהריון עוד האם הודעה מוקדמת נחשבת עובדת מה אני עושה עם המעסיקים אני מפחדת שיפגעו בי אם אני יואמר להם בפיצויים שישאירו אותי באויר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד ליאת - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    01/05/2012

בהמשך לתשובתי הקודמת בעניין, ועל מנת לקבל החלטה מושכלת, יש צורך בפגישת ייעוץ מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו