חופשת מחלה בחודש תשיעי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חופשת מחלה בחודש תשיעי
    מיכל
    08/05/2012

שלום,אני באמצע חודש שמיני וברצוני לצאת בתחילת תשיעי לחופשה עד למועד הלידה. חברה אמרה לי שבמידה ויש לי אישור מחלה מרופאת הנשים שלי אוכל לצאת לחופשת מחלה מהיום הראשון לחודש תשיעי ועד ללידה בתשלום של מקום העבודה עוד מהיום הראשון לחופשת המחלה.
    האם זה נכון? האם רק צריך תעודת מחלה מרופאת נשים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חופשת מחלה בחודש תשיעי

הוספת תגובה

• חופשת מחלה בחודש תשיעי - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    08/05/2012

להלן הוראות המוסד לביטוח לאומי לגבי חופשת לידה מוקדמת :
    הזכאות לדמי לידה חלה מהיום הראשון להפסקת עבודתה של היולדת, ולכל המוקדם 49 יום לפני תאריך הלידה המשוער (כפי שקבע הרופא) למי שזכאית לדמי לידה ל-14 שבועות, או לכל המוקדם 24 יום לפני תאריך הלידה המשוער למי שזכאית לדמי לידה ל-7 שבועות. במקרה של יציאה לחופשה מוקדמת, יהיה עלייך ליידע את המעסיק בכתב.

אינך תלויה ברצון הטוב של איש - הדבר נתון לבחירתך, כאמור לעיל.
    אישור מהרופא צריך להיות לעניין תאריך הלידה המשוער, ולא יותר מכך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלתי

מיכל
    10/05/2012

אני לא מתכוונת להתחיל לפדות את חופשת הלידה שלי לפני הלידה עצמה. הכוונה הייתה לגבי חופשת מחלה שבה אקבל תשלום מהמעסיק שלי במידה והרופאה שלי מנפיקה לי תעודת מחלה על הימים שנותרו עד הלידה. הבנתי שיש זכות כזו לקבל חופשת מחלה החל מהיום הראשון של החודש התשיעי, ללא קשר לחופשת לידה המגיעה כחוק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלתי - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    10/05/2012

אין דבר כזה אישור מחלה אוטומטי.
    אם תימצא הצדקה, ורופא יתן לך ימי מחלה, ודאי שתהיי זכאית לתשלום בגינם, ובתנאי שיש לך די ימי מחלה צבורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו