האם מותר לאפס ימי מחלה צבורים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם מותר לאפס ימי מחלה צבורים?
    keisi
    04/06/2012

שלום, אני בשבוע 32 וקיבלתי שמירת הריון, ידוע לי מתלושי משכורת שנצברו עד כה 60 ימי מחלה. ברגע שהודעתי למעסיק שאני הולכת לנצל אותם עקב שמירת הריון, המעסיק הודיע כי יש לי רק 25 ימים, כי ב 1.01.2012 התאפסו 60 יום שצברתי במשך 4 שנים ל30 ומתחילת השנה ניצלתי עוד וצברתי כל חודש עוד כך שבמאזן יש לי 25. האם מותר לאפס ימי מחלה צבורים? ולמה בתלוש מופיע כרגיל 60? למי לפנות אם הם לא משתכנעים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם מותר לאפס ימי מחלה צבורים? - תגובה

עו``ד חן שטיין
    05/06/2012

שלום לך,
    היות והצבירה המותרת לפי חוק הינה 90 ימים, נראה כי האיפוס של המעסיק אינו חוקי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם מותר לאפס ימי מחלה צבורים?

keisi
    06/06/2012

תודה על התשובה.
    אבל מה עלי לעשות, המעסיק מתעקש על כך שאיפסו לכל העובדים בתחילת השנה ימי מחלה ושאני אתבע את ביטוח לאומי. אני לא רוצה לתבוע ביטוח לאמי, כי לא עומדת בקריטרונים שלהם,וכן מעוניינת לקחת ימי מחלה שלא היו אמורים התאפס. למי לפנות, אני עובדת בחברה ממשלתית בחו"ל.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו