מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התפטרות לאחר חופשת לידהשירי18/07/2012
שלום,
התחלתי לעבוד במקום עבודתי ב-25/7/2010.
ילדתי ויצאתי לחופשת לידה ב-8/2/12.
חופשת הלידה הסתיימה ב-15/5/12, אך ביקשתי להאריך אותה בחצי שנה וכעבוד שבועיים, ב-31/5, הגשתי מכתב התפטרות עם חודש הודעה מראש. דהיינו - יחסי העובד מעביד הסתיימו ב-30/6/12.
כעת באתי לקחת את כספי הפיצויים שלי ויצאתי מבולבלת מאוד - אודה לעזרתך:
1. האם הייתי חייבת לתת חודש הודעה מראש לפני התפטרות?
2. האם החודש הזה מחושב לצורך פיצויי הפיטורין, ימי החופש וההבראה?
3. את כספי הפיצויים קיבלתי בשלושה סכומים נפרדים: מרבית הסכום (74% ממנו) הועבר לביטוח המנהלים שלי, השאר נכתב בצ'ק ויתרה קטנה ע"ס 120 ש"ח נתנה לי כמשכורת חודש יוני 2012. האם כך אמור להיות?
3. איך נקבע גובה הסכום שמועבר לביטוח המנהלים לעומת הסכום שניתן בצ'ק או בתלוש שכר? האם אני יכולה לבקש שהסכום הגדול דווקא יינתן לי בצ'ק וסכום קטן יותר ייכנס לקרן הפנסיה? ומה עדיף לי בכלל?
4. כששאלתי האם הופרשו לי כספי לביטוח המנהלים במהלך חופשת הלידה, נאמר לי שהם לא יכולים להפריש אם אני לא מפרישה ולכן הם העבירו את הסכום כולו באופן חד-פעמי יחד עם פיצויי הפיטורים. האם זה חוקי וכיצד אפשר לדעת שזה אכן בוצע כמו שצריך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לאחר חופשת לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין18/07/2012שירי שלום,
1. כן.
2. לאור העובדה כי היית בחל"ת בחופף - לא.
3. זה נשמע תקין.
4. אין לך שליטה בזה - זה מבוצע לפי הדין, מה גם שזה חסר כל משמעות.
5. כן, זה חוקי. תוכלי לבדוק אם אכן הופקד הסכום מול חברת הביטוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אבל...
שירי18/07/2012אני מצטערת, אבל אני לא מבינה משהו...
לאורך כל תקופת עבודתי על המעסיק להפריש לי מדי חודש בחודשו שני סכומים - לקרן הפנסיה ולקופת הגמל.
דיברתי עם חברת הביטוח ונאמר לי שמבחינת קופת הגמל לא הועברו הפרשות במשך כל חופשת הלידה שלי ורק כעת הם קיבלו צ'ק שאמור לכסות את כל התקופה הזו. מבחינת קרן הפנסיה לא חסר להם דבר בדו"ח - הסכום הסופי עומד על כ-9000 ש"ח.
לפי חישוב הפיצויים שלי עליי לקבל מהמעסיק 13,000 ש"ח + ימי הבראה + ימי חופש.
במכתב שקיבלתי מהמעסיק נכתב כי הסכום הנ"ל (13000 ש"ח) הועבר אליי לאחר ניכוי סכום של כ-9000 ש"ח שהועברו לביטוח המנהלים שלי, ולכן היתרה לפיצויים הינה כ-4000 ש"ח.
למה המעסיק מעביר פתאום את הסכום הזה לקרן המנהלים ולא נותן לי אותו ישירות?
האם אני לא זכאית לקבל גם 13000 שח פיצויים וגם 9000 שח מקרן הפנסיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)