יודעת שיפטרו אותי לאחר חל"ד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יודעת שיפטרו אותי לאחר חל"ד
    טל
    30/07/2012

אני עומדת להיות אם יחידנית, אני עובדת באותו מקום העבודה שנתיים וחמישה חודשים, במישרה מלאה, צפויה ללדת עוד כשלושה חודשים, ויודעת כמעט בודאות שיפטרו אותי כאשר אחזור מהחל"ד (לא מרוצים מהתפקוד שלי)

שאלתי היא:

האם חייבים להעסיק אותי במשך שישים ימים מלאים ורק לאחר מכן לזמן אותי כדי לפטר אותי, ואז לתת לי הודעה מוקדמת בגין פיטורים?
    כוונתי היא לשאול האם אוכל לסמוך על כך שלפי החוק תהיינה לי שתי משכורות עבור שישים הימים ועוד משכורת בגין תקופת הודעה מוקדמת, סה"כ משכורת עבור תשעים90 ימים?

שמעתי שיש מעסיקים שמזמנים עובדת מיד בתחילת שישים הימים ואז מפטרים אותה ואומרים לה שאין צורך שתגיע בפועל לעבוד.
    האם מהלך כזה הוא חוקי?
    אם אכן חוקי - האם עדיין אהיה זכאית למשכורת עבור שישים ימים ועוד משכורת אחת עבור הודעה מוקדמת על פיטורים, כלומר - סה"כ משכורת עבור 90 ימים, או שבמקרה כזה - שפוטרים אותי מלהגיע לעבודה, הודעה על פיטורים בתחילת שישים הימים מהווה בעצם הודעה מוקדמת, ואז עליי לצפות למשכורת עבור שישים ימים בלבד?

אשמח לתשובה לגבי הדקויות, ולגבי הזכאות לשלוש משכורות - כן או לא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• יודעת שיפטרו אותי לאחר חל"ד - תגובה

עו``ד אורנה שמריהו
    30/07/2012

שלום טל,

על פי החוק וההלכות בנושא, על המעסיק להשיב אותך לעבודה לאחר תום חופשת הלידף ובנוסף חל על המעסיק האיסור ליידע אותך על פיטוריך בתקופה המוגנת.

לאחר תום 60 הימים, יוכל מעסיקך לפטרך, לאחר שימוע ומתן הודעה מוקדמת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה עבור התשובה

טל
    31/07/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו