זכאות לגבי דמי לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זכאות לגבי דמי לידה
    יעל
    31/07/2012

שלום,

ילדתי את בני הראשון ב- 22.11.11, עבדתי במקום העבודה האחרון כ- 4 שנים והחלטתי לא לחזור אל מקום העבודה ולהשאר בבית ולגדל את בני. הודעתי לכך למעסיק ב- 25.3.11 ( כבר אחרי שהסתיימה לי חופשת הלידה הרשמית).
    בזמן שהתפטרתי ידעתי שאני בהריון שוב, אך בכל זאת בגלל המרחק והתנאים בעבודה החלטתי לא לחזור. יש לציין, שלא עדכנתי את מקום העבודה בהיותי בהריון השני, אלא פשוט הודעתי שאני לא רוצה לחזור בגלל המרחק והקושי בגידול הילד.
    נכנסתי כאמור להריון שוב ב- 16.2.11, האם העובדה שעזבתי את מקום העבודה (למרות שהמעסיק לא ידע בפועל) בהריון שני, מקנה לי שוב דמי לידה בהריון זה? או שמא מגיע לי רק מענק לידה? ובכלל מה הזכאות לגבי דמי אבטלה?

אודה לתשובתכם,
    יום נפלא, יעל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זכאות לגבי דמי לידה

הוספת תגובה

• זכאות לגבי דמי לידה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    31/07/2012

יעל שלום,
    אין רלוונטיות לידיעת המעסיק על ההריון או אי ידיעתו בנסיבות שתארת.
    לגבי דמי הלידה - להלן הזכאות:

דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
    10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
    15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
    מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו