פיטורים בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיטורים בהריון
    אורי
    01/08/2012

שלום רב,

אני בת 28 הריון ראשון עם תאומים.

אני עובדת כשנתיים רצופות בחברת כוח אדם, בשנה האחרונה עברתי טיפולי פוריות וכרגע אני בהריון בחודש השלישי. הבוקר הודיע לי המנכ"ל שמכיוון שאני לא עומדת ביעדי החברה כ- 8 חודשים ושאני מפוטרת.

הודעתי לו שאני בהריון בחודש השלישי, והוא אמר שיגיש למשרד התמ"ת את הבקשה לפיטורין עקב אי עמידה ביעדים והביא לי טפסים (בקשה למשרד התמ"ת + פירוט הבקשה) שאחתום אליהם בטרם הוא מגיש אותם למשרד התמ"ת

השאלה שלי היא האים משרד התמ"ת יכול לאשר את הפיטורים?
    האים לחתום על הטספים הללו?

אני אובדת עצות ואשמח לקבל את עזרתך,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיטורים בהריון

הוספת תגובה

• פיטורים בהריון - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    02/08/2012

אורי שלום,
    ודאי שמשרד התמ"ת יכול לאשר את הפיטורים. למעשה - הוא הגוף שלו הסמכות היחידה לעשות כן, ולכן חשוב מאוד להאבק משפטית בבקשה בשלב קריטי זה.
    הליך אצל הממונה במשרד התמ"ת יחל לאחר שהמעסיק יגיש בקשה לפיטורים, לה יהיה עלייך להגיב, עדיף באמצעות עו"ד מטעמך. אז תזומני מצידך לשיחת שימוע אצל הממונה (לאחר שהמעסיק יהיה גם הוא בשיחה כזו, אך נפרדת), ועל סמך הבקשה, התגובה והעדויות תקבל הממונה החלטה האם להתיר או לא להתיר את הפיטורים.
    מכאן, שהליך מקדמי זה הינו חשוב ביותר לצורך הקמת הזכאות הביסית לזכויות ולהגנה, ואין להקל בו ראש, והזמן לייעוץ המשפטי הינו לפני השימוע, ולא לאחריו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו