חזרה לעבודה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חזרה לעבודה
    בת;
    08/08/2012

שלום!

יש לי מספר שאלות:

1. במידה ואני חוזרת לעבודה בסיום חופשת הלידה, ולאחר כמה ימים לא מסתדרת, האם אוכל לשוב לחופשת הלידה (להאריך אותה) לאחר שכבר חזרתי לעבודה?

2. האם המעסיק חייב להחזיר אותי לאותה משרה ולאותו תפקיד בו עסקתי לפני הלידה, או שהוא יכול לתת לי תפקיד אחר באותו שכר ואותן שעות?

3. במידה והמעסיק משאיר את המחליפה שלי ורוצה לפטר אותי, האם הוא יכול? האם עליו לפצות אותי במידה וכן?

4. במידה ואני לא רוצה לחזור לעבודה ומחליטה להתפטר, האם אקבל את הפיצויים ואהיה זכאית לדמי אבטלה מייד או רק לאחר 3 חודשים ללא הכנסה?

5. במידה וברצוני להאריך חופשת לידה, כמה זמן מראש עלי להודיע למעסיק?

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חזרה לעבודה

הוספת תגובה

• חזרה לעבודה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    12/08/2012

שלום לך,
    1. עקרונית לא.
    2. כן.
    3. לא ניתן לפטר אותך מיום שובך למשך 60 ימים לפחות, וודאי שלא בשל הרצון להשאיר את מחליפתך בתפקיד. ראי מאמר בעניין זה בדיוק באתר האינטרנט שלי.
    4. לפיצויים תהיי זכאית ככל שתתפטרי תוך 9 חודשים מהלידה לצורך הטיפול בילד. לאבטלה - לאחרת תקופת המתנה בת 90 ימים מיום התייצבותך לראשונה.
    5. תלוי במועדים - עקרונית הכי בטוח להודיע לפחות חודש מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו