הסעות ושעות הנקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הסעות ושעות הנקה
    דיקלה
    24/02/2008

שלום רב,

אני גרה בר"ג ועובדת לוד (באותה חברה כבר 4 שנים). החברה מספקת הסעות לכל העובדים
    בשעת הבוקר (עד 8 במשרד) ואח"כ ב 16:30 חזרה הביתה.

אני יודעת על כמה בנות שאישרו להן הסעה מוקדמת הביתה בעקבות שעת הנקה וכמה בנות שלא אישרו להן הסעה כזו.

רציתי לדעת מה החוק אומר במצב כזה? האם מקום העבודה חייב לספק לי הסעה הביתה בשעה מוקדמת יותר?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הסעות ושעות הנקה

הוספת תגובה

• תשובה לדקלה בעניין שעת טיפול בילד

עו"ד דלית דה-קסטרו
    25/02/2008

דקלה שלום,
    חוק עבודת נשים קובע כי אישה המועסקת במשרה מלאה רשאית להיעדר שעה אחת ביום לתקופה של ארבעה חודשים מתום חופשת הלידה ללא ניכוי משכרה.
    אין התייחסות בחוק האמור לעניין ההסעות. אולם, בהתאם לצו ההרחבה בעניין השתתפות המעביד בהוצאות הנסיעה לעבודה וממנה, על מעסיקך להשתתף בהוצאות נסיעתך לעבודה עד למקסימום הקבוע בצו (10.57 ש"ח לכל כיוון), במידה ואינו מספק לך הסעה לעבודה וממנה.
    אולם, אם יש בינך לבין המעסיק הסכם הקובע כי הינו מחוייב לדאוג לכם להסעות, עליו לדאוג לך להסעה גם בסיום יום עבודתך בתקופת זכאותך לשעת טיפול בילד.
    בברכה,
    דלית דה-קסטרו, עו"ד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה - ועוד שאלה

דיקלה
    26/02/2008

ואם אין הסכם כתוב? אני לא עובדת תחת חוזה אך אחת מהסיבות שהסכמתי לעבודה זו היא בגלל ההסעות שהחברה מספקת לכל העובדים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה לתשובה בעניין הסעות

עו"ד דלית דה-קסטרו
    26/02/2008

דקלה שלום,
    ככלל אם אין חוזה לעניין השתתפות בהוצאות נסיעה ו/או אין הסכם קיבוצי שחל על הצדדים המתייחס לעניין הנ"ל , חל צו ההרחבה שקובע החזר מקסימלי של 10.57 לכל כיוון, אלא אם המעביד מספק לעובדים הסעה על חשבונו.
    במקרה שלך, ציינת כי עובדות אחרות לאחר לידה זוכות להסעה מטעם המעביד, לפיכך אין סיבה שלא יספקו לך גם הסעה. אני ממליצה לך לפנות למעסיקך ולברר מדוע אינו מספק לך הסעה כמו לשאר העובדות ולהסביר לו כי הנך רואה את ההסעה כחלק מתנאי עבודתך וכדבר מאוד מהותי עבורך.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה

דיקלה
    28/02/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו