דמי חופשת לידה מביטוח לאומי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דמי חופשת לידה מביטוח לאומי
    אמא אמא
    29/08/2012

בס"ד

שלום וברכה,

לא מזמן ילדתי וטרם הגשתי מסמכים לקבלת חופשת לידה

העניין הוא כזה:
    שיש לי תלושי עבודה אך דווקא בחודשים האחרונים לפני הלידה לא עבדתי כי הבן שלי היה חולה ואושפז בבית חולים לשבוע וחצי ועקב כך הסתיימה עבודתי בינואר (ביולי ילדתי)
    אני עובדת משרד החינוך והמנהלת תיכון שפיטרה אותי בינואר טענה כי גם ככה הייתי "ממלאת מקום" למרות שמלכתחילה נכנסתי למלא מקום אך במשרה מלאה של מישהי שיצאה לחופשת לידה ממושכת- עבדתי שם כחודשיים ואז, עם אשפוזו של בני בבית החולים (שבוע וחצי אשפוז) פוטרתי. (*יש לציין כי גם אני הייתי בהריון סיכון גבוה עקב בעיה עם השחלה*)

בהיותי בהריון פניתי לביטוח לאומי והסברתי כי יש דווקא בחודשים האחרונים (3 שלפני הלידה, קרי- אפריל מאי ויוני) יש לי רק 2 תלושים והם נמוכים מאוד=

כך שהסך המצטבר שלהם הוא פחות מ4000 שח!!!!

הפקידה הסבירה לי שאני יוכולה לצרף לתביעה מכתב המפרט את מה שפירטתי פה ולצרף אישורים רפואיים של הבן ושלי ואז יכול להיות שיתחשבו וישלימו לי את החופשת לידה לסכום סביר

שאלתי היא כזו:
    *האם זה נכון?
    *מה עלי בדיוק לציין במכתב?
    *מה סיכויי ועל איזו השלמה (מהו הסכום) מדובר?

*עוד הערה: חתמתי בלשכה- אך רק עבור מאי ויוני (כי רק אז גיליתי שאני יכולה לחתום) ולכן גם אם אדרוש אבטלה- עדיין יהיה חסר לי תלוש/אבטלה עבור חודש אפריל- שהוא אחד משלושת האחרונים שקדמו ללידה)

תודה רבה מראש ואשמח לסיוע (אני כבר מעל חצי שנה לא עובדת וגם ככה המצב לא קל...)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דמי חופשת לידה מביטוח לאומי - תגובה

עו``ד חן שטיין
    30/08/2012

שלום לך,
    המקרה שלך פרטני מאוד, וניתן יהיה לבחון אותו רק בפגישת ייעוץ מסודרת. יחד עם זאת, נראה כי נכון יהיה ראשית לפעול על פי הנחיות הנציגה מהמוסד לביטוח לאומי, ורק אם תסורבי - לפעול משפטית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו