הריון ועבודה חדשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הריון ועבודה חדשה
    ג'ולי
    27/09/2012

שלום התחלתי לעבוד באמצע אוגוסט (חתמתי על החוזה בסוף יולי) בחברת תרופות במעבדה. בימים אלה גיליתי שאני בהריון (יש לציין כי כשהתחלתי לעבוד עוד לא התעברתי). ברצוני לציין כי להריון הראשון נכנסתי לאחר טיפולים לאחר שאובחנה אצלי בעיה בשחלות שגורמת לחוסר ביוץ ולכן לא חשבתי שאני יכולה להתעבר באופן טבעי.
    כעת אני חוששת שיפטרו אותי, יש לציין שלקח לי המון זמן למצוא את העבודה הזאת!!!
    מהן הזכויות שלי? מה עליי לעשות? האם ההיסטוריה הרפואית שלי יכולה לבא לטובתי במצבי? האם עליי לערב את וועד העובדים במפעל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הריון ועבודה חדשה

הוספת תגובה

• הריון ועבודה חדשה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    30/09/2012

ג'ולי שלום,
    לעניין ההגנה - אינך חוסה תחת הגנת חוק עבודת נשים בכל הנוגע לחובה לקבלת היתר טרם פיטורים, וזאת עד שתמלא לך חצי שנת עבודה במקום, אולם ככל שתפוטרי קודם לכן עקב הריונך ו\או בקשר אליו, הרי שחל איסור על פיטורים אלה בנסיבות, והפיטורים עשויים להיות פיטורים אסורים הנושאים בכנפם סנקציות כספיות ופיצוי מהמעסיק עקב כך.
    עלייך לדווח למעסיק על ההריון עד חודש חמישי.
    בנוסף, ייתכן כי תוכלי להינות מההגנה החלה עלייך לאור טיפולי הפוריות - יש לבחון גם עניין זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו