התפטרות לאחר חופשת לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפטרות לאחר חופשת לידה
    שירה
    27/02/2008

חופשת הלידה היא בת 14 שבועות, האם יום הלידה נכלל בהם?
    אם אני מחליטה להאריך את חופשת הלידה בחודש ורוצה לקבל משכורת עבור חודש זה בגין ימי חופשה שצברתי ולאחר מכן להודיע על התפטרותי, האם המעסיק חייב לשלם לי חודש זה?
    אם אקבל מכתב פיטורין למרות שאתפטר, אוכל לקבל מיד דמי אבטלה? כמה זמן אוכל לקבל דמי אבטלה, בהתחשב בעובדה שאני נעל גיל 35?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות לאחר חופשת לידה

הוספת תגובה

• תשובה להתפטרות לאחר חופשת לידה

עו"ד דלית דה-קסטרו
    27/02/2008

בהתאם לחוק הביטוח הלאומי, מי שהפסיק את עבודתו מרצונו, בלי שהיתה הצדקה לכך, לא יהיה זכאי לדמי אבטלה בעד 90 הימים הראשונים מיום הפסקת העבודה. אם יש בידך מכתב התפטרות, הרי שלא הפסקת עבודתך מיוזמתך אלא מיוזמת מעסיקך ולפיכך סעיף זה לא יחול עליך.
    אולם איני מאמינה כי מעסיקך ייתן לך מכתב התפטרות משום שאסור לו לפטרך בתקופה של 60 ימים מתום חופשת הלידה.
    לעניין החופשה, ככלל נדרשת הסכמת מעסיקך לצורך ניצול חופשתך.
    לידיעתך, הנך רשאית להתפטר לצורך הטיפול בילדך תוך 9 חודשים מיום הלידה.
    לעניין מספר ימי האבטלה קיימים מספר קריטריונים לצורך חישוב תקופת הזכאות, והגיל הינו רק אחד מהפרמטרים - לפיכך את יכולה לחפש את המידע המבוקש באתר המוסד לביטוח לאומי.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו