פיטורי אב המתכוון לצאת לחופשת לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיטורי אב המתכוון לצאת לחופשת לידה
    יצחק
    02/10/2012

שלום רב,

אשתי צפויה ללדת בעוד מספר חודשים וברצוננו שאני אנצל חלק מחופשת הלידה (6 שבועות אחרונים). אני רוצה להודיע על כוונתי זו למעביד שלי בכדי שהוא יוכל להתכונן מספיק זמן מראש אך אני חושש שהוא עשוי לכעוס ולפטר אותי. מה הן זכויותי במקרה כזה? האם המעביד רשאי לפטר אותי לאחר שאני מודיע לו? האם עדיף להמתין עד הרגע האחרון ממש לפני שאני מתכנן לצאת לחופשה בכדי להודיע.
    אני חושב שזה יהיה לא הוגן מצידי להודיע ברגע האחרון אבל חושש להודיע מוקדם מדי ללא הגנה כלשהי מפיטורן.

תודה,
    צחי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פיטורי אב המתכוון לצאת לחופשת לידה - תגובה

עו``ד אורנה שמריהו
    02/10/2012

היה וממילא הנך מבקש להתפטר על מנת לטפל בילד, לא מבינה מדוע העובדה שפוטר מפריעה לך, לאור העובדה כי פיטוריך יזכו אותך בתשלום הן של פיצויי פיטורים והן של דמי אבטלה. כאשר דמי אבטל. לא תהיה זכאי עם התפטרותך, אלא לאחר 90 ימים. היה ותפוטר ניתן יהיה לראות זאת ועליך להוכיח ראשית ראיה על כך, כי הפיטורים נעשו תוך כדי אפליה מטעמי הורות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה

יצחק
    02/10/2012

ראשית, תודה רבה עבור התגובה המהירה.

אין בכוונתי כל כוונה להתפטר. כוונתי היא לצאת לחופשת לידה של מספר שבועות ולחזור למקום עבודתי.

תודה,
    צחי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו