מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הריון פיטורין וביטוח לאומידנה04/10/2012
לפני כשבועיים וחצי קיבלתי מכתב פיטורין עקב סגירת החברה שאני עובדת בה, אני צפויה לסיים את עבודתי לאחר החגים לאחר סיום תקופת ההודעה המוקדמת. עבדתי במקום העבודה למעלה משנתיים וחצי.
בימים האחרונים גיליתי שאני בהריון. אני מודעת לכך שלא ניתן לפטר אותי בהריון ושיש צורך באישור ממונה על עבודת נשים אך נכון לשלב זה אינני מעונינית לעדכן את מעסיקי בדבר ההריון.
אני יודעת שאני לא חייבת לספר על הריון עד החודש החמישי ואני רק בסוף החודש הראשון אבל לאור הנסיבות, האם אני אכן מחויבת לספר כעת?
יתרה מכך אני מניחה שאישור יינתן בסופו של דבר מאחר והפיטורין נעשו בשל סגירת החברה ואת המכתב קיבלתי לפני שידעתי על ההריון
הבנתי שמאחר ונכנסתי להריון בתקופה בה הייתי מועסקת אני זכאית לדמי לידה וחופשת לידה בתשלום.
האם נכון הדבר?
מה השכר שישולם לי? האם לפי השכר שאני מקבלת כעת?
מה בדבר דמי אבטלה? האם אני אקבל את דמי האבטלה שמגיעים לי לפי החוק או לאור הנסיבות המיוחדות יש שינוי?
האם בכדי לקבל את זכויותי בביטוח לאומי עלי לדווח למעסיק על ההריון / לפנות לממונה לעבודת נשים או שאין קשר?
במידה ואצליח למצוא עבודה בחודשים הקרובים, במשרה מלאה או בחצי משרה במשכורת יותר נמוכה, האם אקבל פחות דמי לידה או חופשת לידה? או שהולכים בכל אופן לפי המשכורת שהיתה כעת.
ומה יקרה אם אחליט לפתוח עסק ועוסק מורשה? האם אאבד את זכויותי בצורה כלשהיא?
אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון פיטורין וביטוח לאומי - תגובה
עו``ד חן שטיין04/10/2012דנה שלום,
שאלותייך רבות ומורכבות, ומדובר במקרה ספציפי מאוד.
תשובות מדוייקות לכל שאלותייך תוכלי לקבל בפגישת ייעוץ מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)