הריון פיטורין וביטוח לאומי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הריון פיטורין וביטוח לאומי
    דנה
    04/10/2012

לפני כשבועיים וחצי קיבלתי מכתב פיטורין עקב סגירת החברה שאני עובדת בה, אני צפויה לסיים את עבודתי לאחר החגים לאחר סיום תקופת ההודעה המוקדמת. עבדתי במקום העבודה למעלה משנתיים וחצי.

בימים האחרונים גיליתי שאני בהריון. אני מודעת לכך שלא ניתן לפטר אותי בהריון ושיש צורך באישור ממונה על עבודת נשים אך נכון לשלב זה אינני מעונינית לעדכן את מעסיקי בדבר ההריון.

אני יודעת שאני לא חייבת לספר על הריון עד החודש החמישי ואני רק בסוף החודש הראשון אבל לאור הנסיבות, האם אני אכן מחויבת לספר כעת?

יתרה מכך אני מניחה שאישור יינתן בסופו של דבר מאחר והפיטורין נעשו בשל סגירת החברה ואת המכתב קיבלתי לפני שידעתי על ההריון

הבנתי שמאחר ונכנסתי להריון בתקופה בה הייתי מועסקת אני זכאית לדמי לידה וחופשת לידה בתשלום.

האם נכון הדבר?

מה השכר שישולם לי? האם לפי השכר שאני מקבלת כעת?

מה בדבר דמי אבטלה? האם אני אקבל את דמי האבטלה שמגיעים לי לפי החוק או לאור הנסיבות המיוחדות יש שינוי?

האם בכדי לקבל את זכויותי בביטוח לאומי עלי לדווח למעסיק על ההריון / לפנות לממונה לעבודת נשים או שאין קשר?

במידה ואצליח למצוא עבודה בחודשים הקרובים, במשרה מלאה או בחצי משרה במשכורת יותר נמוכה, האם אקבל פחות דמי לידה או חופשת לידה? או שהולכים בכל אופן לפי המשכורת שהיתה כעת.

ומה יקרה אם אחליט לפתוח עסק ועוסק מורשה? האם אאבד את זכויותי בצורה כלשהיא?

אודה לתשובתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הריון פיטורין וביטוח לאומי - תגובה

עו``ד חן שטיין
    04/10/2012

דנה שלום,
    שאלותייך רבות ומורכבות, ומדובר במקרה ספציפי מאוד.
    תשובות מדוייקות לכל שאלותייך תוכלי לקבל בפגישת ייעוץ מסודרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו