דמי לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דמי לידה
    ענבל
    25/10/2012

שלום, אני בשבוע 30 להריון, מתכוונת לצאת לחופשת לידה אולי שבוע לפניי הלידה רק בשביל ההכנות.
    אעבוד 17 חודשים במקום עבודה שלי שמזכה אותי בדמי לידה מלאים כשאני עובדת על בסיס של משכורת גלובלית+בונוסים. הבונוסים משולמים לפי מכירות מן הסתם ובחודשים האלו עד הלידה אלו דווקא חודשים עם פחות מכירות ולכן גם הבונוסים וגם השכר יותר נמוך. ממה שאני יודעת בכלל ביטוח לאומי לא מחשב בונוסים אלא רק את הברוטו של המשכורת הגלובלית. האם דמי הלידה שישולמו לי יהיו על בסיס הגלובלי בלבד או על בסיס גלובלי + בונוסים? ואם כן האם מותר לי לבקש שיסתכלו לא 3 חודשים אחורה אלא יותר ויעשו ממוצע על מנת שיראו שאני מרוויחה יותר במשך השנה (לפחות 5 חודשים של מכירות טובות וגם מן הסתם התשלום לביטוח לאומי יותר גבוה).
    בתודה מראש, ענבל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דמי לידה

הוספת תגובה

• דמי לידה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    28/10/2012

ענבל שלום,
    עקרונית דמי הלידה הינם בחישוב 90 הימים האחרונים, ולא יותר מכך, ככל שההפחתה בשכר אינה תוצר של ההריון.
    בנוסף, יש פעמים שבונוסים כן נלקחים בחשבון - יש לבחון כל מקרה לגופו.
    הדבר הנכון ביותר יהיה להתקשר לביטוח לאומי ולבדוק זאת מולם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו