הארכת חופשת לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הארכת חופשת לידה
    שלומית
    02/03/2008

שלום
    אני עובדת בחינוך מיוחד באותו מקום כבר 8 שנים וילדתי לפני 5 חודשים.
    במהלך חופשת הלידה ביקשתי להאריך את החופשה בעוד 14 שבועות וקיבלתי אישור לכך.
    לאחר כמה ימים מכמה סיבות החלטתי לבקש הארכה נוספת של שבועיים והתאריךיוצא 3.4.2008.
    התשובה שקיבלתי ממקום עבודתי היא שמוכנים להאריך אבל "צרכי המערכת" הם שאני אחזור רק לאחר פסח, כלומר מאריכים לי את החל"ת בשלושה שבועות נוספים על אף שאיני מעוניינת בכך. (כמובן שהסיבה מבחינתם היא לא לשלם בעבור חופשת פסח). האם מותר למעביד להאריך את חופשת הלידה בניגוד לרצוני? אודה על תשובה מהירה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הארכת חופשת לידה

הוספת תגובה

• תגובה בעניין הארכת חופשת לידה

עו"ד דלית דה-קסטרו
    03/03/2008

גלית שלום,
    בהתאם לחוק עבודת נשים, היולדת בוחרת האם ברצונה להאריך את חופשת הלידה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף בבקשה!

שלומית
    04/03/2008

אבל האם זה נכון שמותר למעביד לאחר את תאריך החזרה לעבודה של העובדת עד 4 שבועות(מאותו יום שביקשתי לחזור)??? כי אם זה לא נכון אז אני יכולה לחזור לעבודה שבוע לפני פסח והמעביד חייב לקבל אותי על אף שזה "לא מתאים לו" (כלומר- לא רוצה לשלם לי את חופשת פסח)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה בעניין הארכת חופשת הלידה

עו"ד דלית דה-קסטרו
    04/03/2008

גלית שלום, לאור חשיבות העניין להלן נוסח הסעיף בחוק
    "(ד)(1) עובדת שעבדה עד תחילת חופשת הלידה אצל אותו מעביד או באותו מקום עבודה לפחות עשרים וארבעה חדשים רצופים, רשאית להיעדר מהעבודה, מתום חופשת הלידה, מספר חדשים כרבע מספר החדשים שבהם עבדה כאמור, אך לא יותר משנים עשר חודשים מיום הלידה וחלק של חודש לא יבוא במנין;
    (2) העדרה של העובדת מעבודתה מכוח פסקה (1) דינו כדין חופשה ללא תשלום וזמן העדרה לא יבוא במנין לגבי זכויות התלויות בותק;
    (3) עובדת שנעדרה מעבודתה מכוח פסקה (1) והתייצבה לעבודה לפני תום תקופת חופשתה, או הביעה רצונה לחזור לעבודה כאמור, לא יוכל המעביד לדחות את החזרתה לעבודה יותר מארבעה שבועות מיום שהתייצבה או הביעה רצונה לחזור".
    כלומר, אם הודעת למעבידך כי את רוצה הארכת חופשת לידה של חצי שנה, והתחרטת ואת רוצה חופשת לידה של 5 חודשים בלבד, מעסיקך יוכל לדחות את חזרתך לעבודה עד 4 שבועות מיום שהבעת רצונך לחזור לעבודה.
    בברכה ובהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכל מצב?

שלומית
    04/03/2008

למעביד מותר לאחר חזרה לעבודה בארבעה שבועות בכל מצב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הארכת חופשת הלידה

עו"ד דלית דה-קסטרו
    05/03/2008

גלית שלום,
    העובדת בוחרת האם ברצונה להאריך את חופשת הלידה שלה, ולא המעביד.
    אולם אם הודעת שתחזרי כעבור 4 חודשים לדוגמא, וביקשת לחזור לפני הזמן, אז יוכל מעבידך לדחות את חזרתך לעבודה עד 4 שבועות.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הארכת חופשת לידה ללא תשלום

מיטל
    21/01/2009

שלום רב, אני עובדת כבר חמש שנים במקום עבודתי וילדתי לפני שבעה שבועות. לא מזמן בקשתי להאריך את חופשת הלידה שלי במספר חודשים. המעסיק אמר לי כיבתקופה של חופשה ללא תשלום אני לא זכאית לתנאים כגון רכב וטלפון נייד. האמנם?? אנא חזרו אליי. ידוע לי כי חופשה זו לא ממומנת, אך האם אין אני זכאית לתנאים??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו