פיטורין אחרי חופשת לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיטורין אחרי חופשת לידה
    דנה
    02/03/2008

יצאתי לחופת לידה המעסיק נתן לי חופה 6 חודשים לאחר מכן הודיע לי על אי חזרתי לעבודה מה הם זכויותי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיטורין אחרי חופשת לידה

הוספת תגובה

• תגובה לפיטורים לאחר חופשת לידה

עו"ד דלית דה-קסטרו
    03/03/2008

שלום,
    לצורך מתן תגובה הולמת, אבקש לקבל פרטים נוספים, כגון: כמה זמן את עובדת במקום עבודתך, מתי יצאת לחופשת לידה, מתיהודיעו לך על פיטורייך.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

דנה
    03/03/2008

אני עבדתי שם קצת מעבר לשנה ילדתי ב8.9.2007 בסופו של דבר קרה דבר מוזר עוד באותו יום הוא התקשר והתחרט אך יש לי ספק כי אולי בכוונתו לפטר אותי לאחר חזרתי לעבודה בכל מיקרה באם כך מה הם זכויותי תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה בעניין פיטורים שלא כדין

עו"ד דלית דה-קסטרו
    03/03/2008

דנה שלום רב,
    חוק עבודת נשים קובע כי אסור למעסיק לפטר אישה שילדה במשך תקופה של 60 ימים לאחר חזרתה מחופשת לידה. כמו כן, בהתאם לחוק, אם עובדת מאריכה את חופשת הלידה מכח החוק (על פי החוק אישה רשאית להאריך את חופשת הלידה אם עבדה במשך שנתיים במקום עבודתה), אסור למעביד לפטרה אף לאחר 60 ימים לאחר חזרתה מהארכת חופשת הלידה.
    אם מעבידך פיטר אותך בתקופה של 60 ימים לאחר חופשת הלידה אסור היה לו לעשות כן.
    לא ברור לי מהנתונים שהצגת, האם מעבידך דרש ממך לצאת לחופשה ללא תשלום לאחר חופשת הלידה או שמא את ביקשת להאריך את חופשת הלידה והוא הסכים לכך, לכן איני יכולה לתת לך תשובה לשאלה האם מעבידך פעל כחוק.
    מכל מקום עובדת שמפוטרת מעבודתה לאחר שנת עבודתה זכאית לפיצויי פיטורים, הודעה מוקדמת,פדיון חופשה ודמי הבראה. בנוסף, אם פוטרת שלא כדין, את יכולה לפנות לייעוץ משפטי לצורך בירור זכויותיך.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהם?

דנה
    04/03/2008

מה הם הזכויות הנוספות אם פוטרתי לא כדין המעסיק שלי ביוזמתו האריך לי את חופשת הלידה בהתחלה לחצי שנה עכשיו הוא ממשיל לאחרי פסח...ניראה לי כי בכוונתו לפטר אותי מה קורא גם אם אחרי שאני מתחילה לעבוד הוא מפתר אותי בכדי לא לתת לי את זכאויותי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דנה שלום,

עו"ד אילן קמינצקי
    07/03/2008

עם יוחלט על ידי בית הדין כי הפיטורין נעשו שלא כדין בית הדין יהיה מוסמך לחייב אותו לשלם לך פיצוי נוסף מעבר לפיצויי הפיטורין. (גובה הפיצוי תלוי בשיקול דעת בית הדין ויבחן בהתאם לנסיבות המקרה).
    כפי שצויין בתשובה הקודמת אם המעביד לא מחזיר אותך לעבודה לאחר חופשת הלידה, עליו לשלם לך תשלום עבור 60 יום + הודעה מוקדמת.
    אילן קמינצקי, עו"ד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו