מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיטורין לאחר חופשת לידהחן02/11/2012
שלום, אני עובדת בחברת תקשרות מעל חמש שנים. לפני יותר משלוש שנים קודמתי ממנהלת בשירות לקוחות למנהלת במכירות. במהלך הימים האחרונים התבשרתי שעקב קיצוצים יסגר צוות אחד מתוך השניים, והמנהלת השנייה היא זו שתשאר בתפקיד. להלן מס' עובדות - רוב העובדים שפוטרו היו מצוות השני, כך שרוב העובדים שנשארו עבדו תחתיי. הוותק שלי גבוה משמעותית מהמנהלת השנייה שעבדה עימי (אם יש לזה משקל). הקיצוצים נבעו מסגירת פעילות שהייתה שייכת למנהלת השנייה. הוסבר לי שאני מוערכת מאוד ואין קשר למקצועיות שלי, ההחלטה התקבלה כי המנהלת השנייה ביצעה את כל התהליך של הפיטורין - היא הייתה בזמן הנכון ובמקום הנכון. הוצע לי לחזור לשירות לקוחות להחליף זמנית מנהלת שאמורה לצאת לחופשת לידה. חשוב לציין שקיים שוני בין מחלקת שירות למחלקת מכירות בשעות העבודה - בשירות עליי לבצע אחת לשבוע משמרת ערב עד 20:00 ומשמרת בוקר החל מ 7:30 וימי שישי אחת לכמה חודשים. כמו כן, במחלקת המכירות לא נדרשתי להישאר עד השעה 20:00. יש לי שני ילדים (שנה וחצי ושלושה חודשים). מעולם לא ביקשתי הקלות ולא ניצלתי לרעה את ההריון. אני מנהלת מוערכת מאוד ומאחר והכל מדיד בדוחות ניתן לראות בצורה שאינה משתמעת לשתי פנים כי הנתונים / התוצאות שלי טובות בצורה משמעותית (דוחות, שיחות הערכה שהתקיימו עם המנהלת, הובלת תהליכים וזכייה בכל התחרויות האפשרויות), כך שעניין המקצועי אינו שייך. מעבר לשירות לקוחות הציעו לי לעבור למטה החברה ושם להתברג לתפקיד טוב, אך המרחק מביתי למטה החברה הוא כשעה נסיעה (ללא פפקים) והיום אני מתגוררת כחמש דקות נסיעה ממקום העבודה. שללתי את האופציה בעבודה במטה כי המרחק אינו מאפשר לי. המנהלת שלי ביקשה תשובה עד יום ראשון / שני אם אני מעוניינת בתפקיד של השירות, כדי שיוכלו להערך בהתאם. חופשת הלידה שלי מסתיימת ב 9.11.12 והמנהלת שאמורה לצאת לחופשת לידה אמורה ללדת בסוף נובמבר (בלי קשר להתנהלות חשבתי להאריך את חופשת הלידה עד סוף נובמבר או דצמבר). האם מותר להם לפגוע במעמדי ולהחזיר אותי לשירות לקוחות, להרע את שעות העבודה ולפגוע בי גם בפן הכספי (העמלות במכירות גבוהות יותר). הוסבר לי שבמהלך החודשיים הראשונים אני אקבל את ממוצע העמלות שקיבלתי לפני חופשת הלידה (הליך זה מתבצע מול כל המנהלות שחוזרות מחופשת הלידה - בלי קשר להרעה בתנאים). אם אני אסכים לתפקיד בשירות אחרי שלושה חודשים אם לא ימצא תפקיד נוסף, הם יאלצו לפטר אותי. אשמח לדעת אם החברה נוהגת עימי בהוגנות ובכפוף לחוק. להתייחסותכם אודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורין לאחר חופשת לידה - תגובה
עו``ד חן שטיין02/11/2012חן שלום,
שאלתך רוויה בפרטים, אליהם אין יכולת להיכנס ולבחון בשלב זה, כמובן, אלא במסגרת פגישת ייעוץ פרטנית.
באופן כללי אשיב כי לא ניתן להרע את תנאייך או לפגוע בך משך 60 הימים מיום שובך מחופשת הלידה, וזאת ללא היתר לכך מהממונה על חוק עבודת נשים במשרד התמ"ת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)