בונוסים בחופשת לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בונוסים בחופשת לידה
    יעלי
    03/11/2012

תודה מראש לצוות שעונה.
    במהלך חופשת הלידה שלי ישולמו לכל העובדים בונוסים של כשתי משכורות עבור תקופה שבה עבדתי. האם אני אמורה לקבל את הבונוס דרך המעסיק כתלוש שכר? כלומר האם מותר למעסיק לשלם לי את הבונוס כרגיל על אף קבלת דמי הלידה מביטוח לאומי. האם ניתן לבקש מביטוח לאומי להחשיב בונוסים אלו כחלק מדמי הלידה?

שוב תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בונוסים בחופשת לידה

הוספת תגובה

• בונוסים בחופשת לידה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    04/11/2012

יעלי שלום,
    ככל שמדובר על תגמול בגין עבודה אשר לא נעשתה בחופשת הלידה, אלא קודם לכן, לא אמורה להיות בעיה.
    לגבי הכללת סכום זה בחישוב לדמי לידה - פני לביטוח הלאומי בעניין (עדיף עם מכתב הסבר של המעסיק בגין מה שולם הבונוס).
    אם לא יקבלו זאת כעת, עומדת לך הזכות לנסות ולקבל זאת במסגרת תביעת הפרשים - עובדת שכירה שקיבלה דמי לידה, גמלה לשמירת היריון או דמי אימוץ, עשויה להיות זכאית לתשלום הפרשים לקצבה שקיבלה. עשויה להיות זכאית מי שבתוך 11 חודשים מהיום הראשון לזכאות לדמי לידה, לדמי האימוץ או לגמלה לשמירת היריון - קיבלה מהמעסיק שלה הפרשים או תשלום נוסף (כגון דמי הבראה, דמי ביגוד או בונוס), העולה על רבע מהשכר החודשי הרגיל שלה.
    לצורך בדיקת הזכאות יש לפנות למחלקת אמהות בסניף הביטוח הלאומי הקרוב למקום מגורייך, להגיש מכתב בקשה לתשלום הפרשים, בצירוף תלוש השכר שבו מצויין התשלום הנוסף ששולם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו