דמי לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דמי לידה
    or
    19/11/2012

שלום

אני בהריון 3 וצפויה ללדת בסוף דצמבר 2012

יש לי וותק של 8 שנים בעבודה.

לפני שנה וארבעה חודשים ילדתי והארכתי את חופשת הלידה ל 9 חודשים, חזרתי לעבודה באפריל כשאני בתחילת ההריון הנוכחי, כלומר יוצא לי לעבוד 9 חודשים ושוב חופשת לידה.

שאלתי היא:
    כפי שהבנתי עפ"י החוק אני צריכה לעבוד 10 חודשים מתוך ה15 האחרונים אבל יהיו לי בעצם רק 9 חודשי עבודה מ-אפריל עד דצמבר.

או שצריך 15 חודשים מתוך ה22 האחרונים וגם כאן יחסר לי חודש אחד בגלל החופשה הארוכה לאחר ההריון הקודם.

חוץ מזה יש לציין כי אני נעדרת הרבה לאחרונה בגלל מחלות(בעיקר של הילדים) ונגמרו לי כל ימי המחלה והחופשה ,כתוצאה המשכורת שלי בחודשיים האחרונים להריון: נוב' - דצמבר
    קטנה.
    איך כל הנתונים הללו אמורים להשפיע על חישוב דמי הלידה? האם צפוייה פגיעה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דמי לידה

הוספת תגובה

• דמי לידה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    20/11/2012

אור שלום,
    הנתונים שציינת עקרונית נכונים, אבל היות ודי בכך שעבדת יום אחד בחודש מסויים כדי שהוא יבוא בחשבון במניין המועדים, הרי שהכי חכם מבחינתך יהיה לפנות לביטוח לאומי ולברר עימם באופן ברור וספציפי את הזכאות שלך.
    לגבי הירידה בשכר בשל ההריון - גם זאת עלייך להסביר לביטוח לאומי ולבקש שלא יחשיבו חודשים אלה בחישוב, היות וההפחתה נבעה ממצב רפואי הקשור בהריון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו