פיטורין לאחר חל"ת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיטורין לאחר חל"ת
    קרני
    04/03/2008

חזרתי לעבודתי לאחר שבעה חודשים מהלידה (שלושה חודשים חופשת לידה + 4 חודשים חל"ת -ביוזמתי ובהסכמת המעסיק). אני עובדת במקום כ- 2.5 שנים.
    כשחזרתי לעבודתי גיליתי להפתעתי שהוגדרה היררכיה חדשה במחלקה, ולמעשה אינני עובדת ישירה יותר של מנהל המחלקה, אלא של מנהל אחר הכפוף לו. מצב זה אינו לרוחי.
    ברצוני להתפטר מעבודתי. אני יודעת שאני זכאית לפיצויי פיטורין במידה ואעשה כן. ברצוני לגרום לו לפטר אותי על מנת שאוכל לקבל דמי אבטלה ישר לאחר סיום העסקתי (ולא רק כעבור שלושה חודשים).מה המשמעות מבחינת המעסיק? האם הוא רשאי להוציא לי מכתב פיטורין כבר היום או שעליו להמתין 60 יום?הרעיון שלי הוא לבקש ממנו מכתב פיטורין למרות שאני יוזמ את העזיבה.מבחינת כספי הפיצויים הרי הוא מחוייב להם בשני המקרים (פיטורין או התפטרות).
    בנוסף, האם אני יכולה לטעון להרעה בתנאים (בגלל השינוי הארגוני ) ולכן לדרוש מכתב פיטורין?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיטורין לאחר חל"ת

הוספת תגובה

• פיטורין לאחר חל"ת

עו"ד אילן קמינצקי
    07/03/2008

פגיעה במעמד עשוי להיחשב כהרעה בתנאי עבודה שדינה כפיטורין.
    את יכולה לבקש מהמעביד לרשום לך מכתב בו יהיה כתוב במפורש כי אין לו אפשרות להציע לך את תפקיד באותו רמה שהיה לפני היציאה לחופשת לידה. במקרה זה המוסד לביטוח לאומי עשוי לראות בכך כפיטורין המזכים בדמי אבטלה החל מהיום הראשון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו