שעת הנקה לעובדת זמנית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שעת הנקה לעובדת זמנית
    לילי
    28/11/2012

שלום

אני התחלתי בעבודה שבה אני מוגדרת כעובדת ארעית להחלפת עובדת אחרת שיצאה לחופשת לידה.
    התחלתי לעבוד כשהבן שלי היה בן 7 חודשים.
    אף אחד לא דיבר איתי על שעת הנקה ולא אמר שיש לי זכאות לשעה זו. יש לציין שמדובר בילד ראשון ואני לא הכרתי את החוק.
    אני עובדת 9 שעות ביום.
    האם הייתי זכאית לשעת הנקה? אם לא עודכנתי ולא ניצלתי את הזכאות- מה ניתן לעשות בנידון? האם החברה מחוייבת לשלם לי על השעות האלו או לפצות אותי בתקופה נוספת על השעות האלו? כלומר שבחודשים הקרובים אנצל את שעת ההנקה שלא ניצלתי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שעת הנקה לעובדת זמנית

הוספת תגובה

• שעת הנקה לעובדת זמנית - תגובה

עו``ד חן שטיין
    29/11/2012

לילי שלום,
    שעת הנקה שלא נוצלה בפועל - אין בגינה פיצוי שניתן לתבוע.
    ממילא, זכות זו הינה ארבעה חודשים מתום חופשת הלידה - מה שלא בטוח שהיית עומדת בו מראש, היות והתחלת לעבוד כשבנך היה בן 7 חודשים לדברייך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובה

לילי
    29/11/2012

מה ההגדרה של תום חופשת הלידה בחוק? כלומר, ממתי סופרים 4 חודשים עבור שעת הנקה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו