חופשת לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חופשת לידה
    דניאלה
    04/12/2012

שלום רב,
    עד חודש יולי השנה עבדתי כשכירה ברצף ולעולם לא חתמתי דמי אבטלה .
    החל מחודש יולי חתמתי אבטלה והשבוע סיימתי לחתום ואני מתחילה לעבוד כעצמאית (עוסק פטור). שאלתי היא כזו :
    אני מתכננת להכנס להריון ורוצה לדעת באם ובמידה אני אשלם מקדמות כל חודש לביטוח לאומי אהיה זכאית לדמי חופשת לידה?
    כמו כן האם עליי לחכות תקופה מסויימת עד שאני נכנסת להריון בגלל שבתקופת האבטלה קיבלתי דמי אבטלה ולא שולמו בעבורי תשלומים לביטוח לאומי או שאין כל קשר ומרגע שאני מפרישה מקדמות לביטוח לאומי יכולה להיכנס להריון מבלי חשש לזכאותי לחופשת לידה של 14 שבועות.

בנוסף במידה ואכן אני זכאית לדמי חופשת לידה כעוסק פטור כיצד אני פועלת לקבלם כשמגיע הזמן?

אשמח לתשובה

בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חופשת לידה

הוספת תגובה

• חופשת לידה - תגובה

עו``ד אורנה שמריהו
    09/12/2012

שלום דניאלה,

גם עצמאית זכאית לדמי לידה, כך שאין אני רואה בעייתיות בכך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חופשת לידה

דניאלה
    13/12/2012

תודה על התשובה אבל לא ענית לי האם זכאית למרות שעד עכשיו הייתי מובטלת 4 חודשים וקיבלתי דמי אבטלה או שאין קשר ולא צריכה לחכות תקופה כלשהי עד כניסתי להריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו