ניצול ימי מחלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניצול ימי מחלה
    סיגל
    20/12/2012

שלום רב,
    ילדתי בשעה טובה תאומים לפני חודש. כשלושה שבועות לפני הלידה חשתי ברע והרופא המליץ להיות בשמירת הריון ואכן כך עשיתי. שבועיים וחצי מתוך השמירה הייתי בבית ועוד 5 ימי אשפוז בבית חולים עד ללידה. מכיוון שהלידה הייתה מוקדמת, לא נצברו 30 ימי שמירה (חסרים כמה ימים) ולכן לפי ביטוח לאומי לא מגיע לי תשלום.. לאחר הלידה התינוקות היו מאושפזים עוד כשלושה שבועות כך שרק עכשיו התפנתי לברר את הזכויות. האם אני יכולה לפנות עכשיו- חודש אחרי הלידה, וכמעט חודשיים אחרי הפסקת העבודה- למקום עבודתי בבקשה לנצל ימי מחלה? האם זה כולל את האשפוז לפני הלידה? עבדתי במקום העבודה שנתיים, בהיקף של חצי משרה, 4 ימים בשבוע. כמה ימי מחלה מגיעים לי ע"פ חוק? בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניצול ימי מחלה

הוספת תגובה

• ניצול ימי מחלה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    26/12/2012

סיגל שלום,
    הזכאות לימי מחלה הינה עקרונית 1.5 כל חודש, עד צבירה של 90 ימים לפי החוק.
    ככל שלא אושרה לך השמירה, היות ולא הגעת ל 30 ימים המחוייבים, יש בכוחך לפנות למעסיק למימוש ימי המחלה בגין תקופה זו, לרבות האשפוז לפני הלידה.
    אשפוז הילודים מהלידה ואילך, יהנה כבר בגדר הארכת חופשת הלידה, כקבוע בחוק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו