מחלה בזמן חל"ד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחלה בזמן חל"ד
    אני
    09/01/2013

שלום,

אני אמורה לעבור ניתוח בבלוטת התריס כחודש לאחר הלידה

ככל הנראה אהיה שבוע בבי"ח אולי אפילו פחות ואחר כך החלמה בבית.

רציתי לדעת האם בשבועות הניתוח והאחלמה, בעלי יוכל לצאת לחופשת הלידה, ז" אני אהיה חודש , אח"כ הוא 3 שבועות לערך ואח"כ שוב אני.

שאלה נוספת היא האם ניתן להאריך ת חופשת הלידה בתשלום עקב מצב רפואי שכזה.

לצערי הרב אני לא יכולה לדחות את הניתוח עד תום חופשת הלידה, הרופא אומר שזה יותר מידיי זמן

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחלה בזמן חל"ד

הוספת תגובה

• מחלה בזמן חל"ד - תגובה

עו``ד חן שטיין
    09/01/2013

שלום לך,
    עקרונית, היות והניתוח אינו קשור ללידה, הרי שלא בהכרח ביטוח לאומי יכיר בכך כהארכת חופשת לידה בתשלום, אם כי לא מזיק לנסות ולברר זאת מולו.
    לגבי חופשת הלידה, להלן התנאים לחלוקת חופשת הלידה עם הגבר:
    על פי חוק, רשאים בני הזוג לחלוק את חופשת הלידה ביניהם, כך שהבעל זכאי לצאת למחצית השניה של החופשה ובתנאי שהיא לא תפחת מ 21 ימי חופשה רצופים, ובלבד שהאשה חזרה למקום עבודתה.

לצורך מימוש הזכאות לחופשה, מחוייב הבעל למסור למעביד הצהרה חתומה על ידי שני בני הזוג, לפחות 30 ימים טרם היציאה לחופשה.

זאת ועוד, על מנת שהבעל יהיה זכאי לצאת לחופשת הלידה במקום רעייתו, חייבים להתקיים מס' תנאים, וביניהם:
    שולמו בעדו דמי ביטוח בעד 10 חודשים מתוך 14 החודשים שקדמו ללידה של בת זוגו, או בעד 15 חודשים מתוך 22 החודשים שקדמו ללידה, וכן כי לבת הזוג זכאות לדמי לידה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו