טיפולים בזמן עבודה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפולים בזמן עבודה
    ל
    22/01/2013

אני עובדת במקום עבודתי קרוב לשנה.
    התחלתי לפני כ5 חודשים בדיקות ומעקבים לי ולבעלי אחרי ניסיונות להיכנס להריון טבעי.
    בעבודה התחלתי לחוש שמרגישים עליי שאני מדוכאת מאז ושיתפתי שאני עוברת בדיקות כרגע בלי לעדכן בנוגע למה ושאני מודאגת.
    לפני כמעט חודשיים עברתי לטיפול של רופא אחר מומחה פיריון והתחלתי טיפול בהורמונים והזרעות דרכו, אחרי שבמהלך התקופה האחרונה עברתי כבר צילום רחם ובעלי עשה בדיקת וזרע ואנחנו במעקבים כבר 4 חודשים.
    הרגשתי כי היחס מהבוסית שלי הפך לקריר מאוד בתקופה האחרונה וכבר קיבלתי הערות על כך שאני ניראת עסוקה בדברים אחרים מלבד העבודה במהלך היום.
    לפני כמעט חודשיים שיתפתי את הקולגה שלי לעבודה ואת ראש הצוות שלי שאני עוברת טיפולים וגם שהיה לי הריון כימי לפני 3 חודשים וכל הנושא גרם לי למצב רוח מאוד ירוד ולקחתי את זה מאוד קשה.
    הייתי גם מאוד הורמונלית והיסטרית ומשהו באינסטיקט שלי אמר לי שאני על הכוונת של הבוסית לפיטורים וראש הצוות שלי הרגיעה אותי ואמרה שלא, אבל שאני חייבת להתאפס על עצמי ולא לתת לסיטואציה לשבש אותי לחלוטין.
    התיעצתי עם ראש הצוות שלי האם לספר לבוסית והיא אמרה לי לחכות עם זה כי אנחנו לקראת סוף שנה והיא עכשיו בלחץ ומצב רוח כועס.
    בראשון לחודש הבוסית שלי הקדימה אותי וביקשה אותי לשיחה, והודיעה לי שלאור התפקוד שלי לאחרונה היא לא רואה אותי מתאימה לה לצוות מקצועית.
    הודעתי לה באותה שיחה על הטיפולים ושאני נכנסתי לאינטנסיביות מסויימת שמשפיעה עליי ואני מבטיחה לעשות הכל בשביל לשנות את ההשפעה של זה עליי כי גם לי לא טוב שאני ככה וזה גם פוגע בי ובטיפולים.
    היא סיכמה איתי שתתן לי 3 חודשים להישאר (שלדעתי היא הציעה את זה לא מתוך התחשבות בי אלא במערכת ושהיא צריכה אותי)
    ואני ביקשתי שבמשך התקופה הזו תיתן לי להוכיח את עצמי מחדש ואני כבר יכולה להעיד שמאז אני נותנת את כולי והראש צוות שלי יודעת את זה ורואה את זה.
    מספר ימים אחרי השיחה הבוסית קראה לי ונתנה לי מכתב פיטורים ואמרה שלפי החוק היא צריכה לתת לי חודש התראה בכתוב.
    אני אמרתי שלפי החוק אני בטיפולים ואני רוצה לברר קודם מה החוק אומר לגבי באמת לפני שאני חותמת לה על מכתב כזה כי אני באמצע טיפול.
    היא כעסה עליי מאוד טענה שאני עושה לה מהלך וטענה עוד כל מיני דברים כאילו אני מניפולטיבית ולא בסדר שלא סיפרתי לה קודם להחלטה שלה.
    לא קיבלתי ממנה את המכתב וגם לא חתמתי עליו.
    הבאתי לה מספר ימים אחר כך מכתב מסודר מהרופא שלי וגם הראתי לה באופן כללי דפים של בדיקות מתאריכים שונים כהוכחה.
    עכשיו אני נמצאת במקום שאני נותנת בו יום יום את הנשמה כשאני נמצאת על הכוונת וכל דבר שאני עושה מסתכלים עליו בזכוכית מגדלת והנושא כאילו הושתק לבנתיים ואין לי מושג כרגע איפה הדברים עומדים.
    אני רוצה לדעת מה החוק בדיוק אומר ואיך הוא מגן עליי במקרה כזה אם בכלל ומה עליי לעשות עכשיו בכדי שלא אהיה מופתעת בהמשך מהבוסית שלי שוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפולים בזמן עבודה

הוספת תגובה

• טיפולים בזמן עבודה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    24/01/2013

שלום לך,
    שאלתך כללית מאוד...
    עקרונית, את מוגנת בסטיואציה שכזו מפיטורים והרעת תנאים, ואם בכל זאת יחפצו במהלך כזה, יהיה עליהם לקבל היתר מהממונה על חוק עבודת נשים במשרד התמ"ת.
    למלוא הזכויות המגיעות לך - תוכלי לקרוא באתר שלי את המאמר בדבר זכויות עובדים בטיפולי פוריות.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו