סיום תואר שני חודש לפני הלידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סיום תואר שני חודש לפני הלידה
    דפי
    28/01/2013

שלום
    כעת אני סטודנטית לתואר שני ומקבלת מלגה מלאה ממוסד הלימודים אני בהריון וצפוייה ללדת כחודש לאחר סיום התואר.
    הבעייה לפי הבנתי היא שהמצב הזה הוא "בין הכיסאות" - אם הייתי סטודנטית הייתי זכאית להמשיך לקבל מלגה ואם הייתי שכירה הייתי מקבלת שכר.
    אבל רצה הגורל ולקראת סוף הלימודים אני בהריון מתקדם ולכן לא אוכל להתחיל לעבוד במקום חדש וגם אם כן לא יהיה לי ותק של 3 משכורות.
    מה קורה במצב כזה האם זה נכון שלא מגיע לי כלום מביטוח לאומי ולא מהמוסד בו למדתי?
    מי יכול להאיר את עיני למה אני זכאית אם בכלל?
    תודה מראש,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• סיום תואר שני חודש לפני הלידה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    28/01/2013

דפי שלום,
    ככל שלא עבדת, לא הופרשו עבורך דמי ביטוח לאומי, ולא צברת את תקופת האכשרה הנדרשת, הרי שלא תהיי זכאית לדמי אבטלה, עם כמה שזה מתסכל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרות

דפי
    28/01/2013

המלגה שציינתי קודם התחלקה.
    3900 מלגה 500 משכורת על התירגולים.
    מן המשכורת ירד לי חודש בחודשו ביטוח לאומי ומס בריאות.
    כלומר שמין הסתם לאורך כל לימודי שילמתי ביטוח לאומי.
    האם תשובתך משתנה בעקבות הבהרתי?
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרות - תגובה

עו``ד חן שטיין
    31/01/2013

על החלק של המשכורת ייתכן ותהיי זכאית - פני למוסד לביטוח לאומי על מנת לבחון זאת פרטנית ובאופן ברור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו