מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיטורין בזמן חופשת לידהחני11/03/2008
שלום !
המעביד שלי הזמין אותי לפגישה איתו ,שבוע לפני שחופשת הלידה מסתיימת ונתן לי מכתב פיטורין שיחול 60 יום אחרי שחופשת לידה שלי מסתיימת. האם מותר לו לעשות דבר כזה ? ואם לא מתי כן הזמן שהוא יכול לפטר אותי מבינה חוקית ?
והאם אני מחויבת לעבוד אצלו 60 יום ( הוא ניסה להחתים אותי על טופס ואני סרבתי )
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה בעניין פיטורים בחופשת הלידה
עו"ד דלית דה-קסטרו11/03/2008חני שלום רב,
למעביד אסור לפטרך בתקופת חופשת הלידה ובתקופה של 60 ימים לאחר מכן.
אם מעבידךהודיע לך שיפטרך לאחר תום 60 הימים שלאחר חופשת הלידה, עליו לתת לך בנוסף גם תקופת הודעה מוקדמת.
כלומר, אם לדוגמא עבדת 3 שנים, והנך זכאית לחודש הודעה מוקדמת, מעבידך מחוייב לשלם לך גם עבור 60 הימים לאחר חופשת הלידה וגם עבור תקופת ההודעה המוקדמת - היינו 90 ימים.
ככלל, אם מעבידך הודיע לך כי הוא מעוניין שתתיצבי לעבודה בתקופה של 60 הימים לאחר חופשת הלידה ובתקופת ההודעה המוקדמת - עלייך לעשות כן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה-דחוף
חני11/03/2008תודה על התשובה המפורטת , יש לי דבר נוסף שמפריע לי- מאחר ואמרתי לבוס שאני יחזור אחרי חופשת לידה (למרות שהוא מפטר אותי ) ואחרי כשבוע שבועיים אני רואה שלא מסתדר לי בגלל התינוק ( אני מדריכה לאירובי בשעות הערב ), האם ניתנת לי הזכאות להתפטר ולבקש פיצויים ממנו? או הוא יכול לטעון שהבטחתי שאני יחזור ואני מחוייבת . האם החוק יהיה לטובתי ?!
דבר נוסף, האם הוא יהיה חייב לשלם לי 60 יום גם אם אני לא יעבוד?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפטרות לאחר חזרה מחופשת לידה
עו"ד דלית דה-קסטרו11/03/2008חני שלום רב,
אם מעבידך מפטרך עליו לשלם לך 60 ימים ואת תקופת ההודעה המוקדמת, אולם בתקופה זו את אמורה לעבוד ורק מעבידך רשאי לוותר על עבודך. לכן, כמובן שאם לא תגיעי, לא תקבלי תשלום.
אם את רוצה לעזוב את מקום עבודתך, למעשה את מתפטרת מעבודתך. לידיעתך, עובדת רשאית להתפטר תוך 9 חודשים מיום הלידה על מנת לטפל בילדה, ולקבל פיצויי פיטורים אם עבדה מעל שנה. אולם עלי להדגיש כי אם את מתפטרת, את מחוייבת לתת למעבידך הודעה מוקדמת טרם התפטרותך.כמו כן, אבהיר, כי אם את מתפטרת, אינך זכאית לתשלום בגין 60 הימים מאחר ולמעשה את מתפטרת ולא מפוטרת. למעבידך אסור לפטרך במשך תקופה של 60 ימים, אולם החוק אינו אוסר על עובדת להתפטר בתקופה זו, לפיכך עובדת המתפטרת אינה זכאית לתשלום בגין ה- 60 ימים, אלא רק עד למועד סיום עבודתה עקב התפטרותה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)