התפטרות בזמן חופשת לידה- דחוף ביותר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפטרות בזמן חופשת לידה- דחוף ביותר
    חני
    12/03/2008

שלום,
    ביום שני הבא אני אמורה לחזור לעבודה אחרי חופשת לידה.
    התחייבתי לבוס לפני כמה ימים שאני חוזרת ( הוא הקליט אותי ) למרות שהוא רוצה לפטר אותי עוד 60 יום . עכשיו אני מצטערת על זה ולא רוצה לחזור לעבודה כי זה שעות מאוחרות וקשה לי עם התינוק.
    האם עדיין יש לי זכות להגיש התפטרות לפני החזרה ולקבל פיצויים למרות שהתחייבתי ,מבלי לתת לו הודעה מוקדמת ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הודעה מוקדמת טרם התפטרותך

עו"ד דלית דה-קסטרו
    12/03/2008

חני שלום רב,
    את רשאית להודיע לו שהנך מתפטרת, אולם עלייך לתת לו הודעה מוקדמת טרם התפטרותך.
    אם לא תתני הודעה מוקדמת כנדרש, הוא יהיה רשאי לקזז את תקופת ההודעה המוקדמת שלא נתת לו משכרך, אלא אם הוא יוותר על עבודתך בתקופת ההודעה המוקדמת.
    עובדת שמתפטרת תוך 9 חודשים מיום הלידה, לצורך הטיפול בילדה, זכאית לפיצויי פיטורים.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

חני
    13/03/2008

איך מודיעים על התפטרות טלפון או מכתב ? דואר רשום או מסירה ידנית ? האם אני מודיעה היום בטלפון זה נחשב היום הראשון ?
    מהו נוסח מכתב ההתפטרות .
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעה על התפטרות

עו"ד דלית דה-קסטרו
    13/03/2008

רצוי למסור למעסיקך מכתב התפטרות בכתב.
    אם את מתפטרת לצורך הטיפול בילד את יכולה להודיע למעסיקך כי את מתפטרת לצורך הטיפול בילדך החל מיום ______.
    טרם התפטרותך עלייך לתת למעבידך הודעה מוקדמת. בהתאם לדרישות החוק, עליך לתת למעבידך מסמך בכתב המציין את תקופת ההודעה המוקדמת. לפיכך, ניתן לכתוב על גבי מכתב ההתפטרות את תקופת ההודעה המוקדמת.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורים לאחר לידה

איילי
    06/10/2010

שלום ריתי לשאול אני 4חודשיים בחופשת לידה עד חי שנה איני מעוניינת לחזור לעבודתי
    כי ילדתי נולדה פגית ואני רוצה להמשי לטפל בה
    אני עובדת מאוגוסט 2007האם לפי חוק אני ריכה לקבל פיצויים???ואם כן איך מחשבים את הותק גם החופשה לידה חי שנה כלולה בזמן ???אי אני מודיעה למעסיק והאם ריכה לבקש את מה שמגיע לי או שזה מובן לפי חוק????
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

איילי
    07/10/2010

ומה לגבי לשכת התעסוקה אני ריכה לקבל אבטלה הבנתי שצריכה לחתום אחרי 90יום מתי סופרת אותם אחרי 3חודשיים מהלידה או ביום הראשון אחרי הלידה???
    ואם מפנים אותי לעבודה מהלשכה ואני מסרבת האם בכל זאת ישלמו לי מהסיבה שאני מטפלת בילדה????אשמח לתשובות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכויות לאחר לידה

הילה
    10/07/2008

כמב זמן מראש עלי להודיע לפני התפטרות (לאחר לידה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכויות לאחר לידה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    09/10/2010

ככל שתתפטרי עד 9 חוד' לאחר הלידה לצורך טיפול בילד, הרי שתהיי זכאית לפיצויי הפיטורים.
    בכל מקרה, יהיה עלייך לתת למעסיק הודעה מוקדמת בת 30 ימים (אלא אם יש ביניכם הסכם לתקופה אחרת).
    דמי אבטלה תהיי זכאית לקבל רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (מאחר ומדובר בהתפטרות), אם כי עלייך להתייצב בלישכת התעסוקה במיידי על מנת שתקופת המתנה זו תחל להימנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו