אפשר לעשות לי סדר עם נושא האבטלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אפשר לעשות לי סדר עם נושא האבטלה
    רונה
    13/03/2008

הבנתי שאם התפטרתי אני אמורה לחכות 90 יום. אם מצאתי עבודה לפני שעברו 90 יום האם אני זכאית לקבל אבטלה על הימים שבהם לא עבדתי? אם לא אז למה אני צריכה להתיצב בלשכת העבודה לפני? ולמה אומרים שמתפטרת לצורך גידול תינוק דינה כמפוטרת איפה זה בא לידי ביטוי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דמי אבטלה

עו"ד דלית דה-קסטרו
    13/03/2008

רונה שלום,
    עובדת שהפסיקה עבודתה מרצונה, תהא זכאית לדמי אבטלה רק כעבור תקופה של 90 ימים מיום הפסקת עבודתה. אולם, מומלץ מוקדם ככל האפשר למועד הפסקת העבודה להירשם בלשכה התעסוקה, כדי לא לאבד את זכאותך לדמי אבטלה.
    אם מצאת עבודה לפני שעברו 90 ימים, לא תקבלי דמי אבטלה בגין התקופה לפני תום 90 הימים.
    עובדת שמתפטרת לצורך הטיפול בילד, דינה כמפוטרת לעניין חוק פיצויי פיטורים, כלומר, תהא זכאית לפיצויי פיטורים למרות שהתפטרה.
    ישנן התפטרויות שנחשבות כמוצדקות לעניין חוק הביטוח הלאומי, המזכות את העובד בדמי אבטלה ללא תקופת המתנה של 90 ימים, אולם התפטרות לצורך הטיפול בילד, אינה בהכרח התפטרות מוצדקת לצורך חוק הביטוח הלאומי.
    מקווה שעשיתי לך קצת סדר...
    בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

רונה
    13/03/2008

ואם העבודה בה עבדתי כרוכה במעל 11 שעות מחוץ לבית והמון שעות נוספות. למי פונים כדי להוכיח שזאת הסיבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוכחת התפטרות מוצדקת לצורך אבטלה

עו"ד דלית דה-קסטרו
    13/03/2008

רונה שלום,
    ייתכן ובמקרה שלך יראו בהתפטרותך התפטרות מוצדקת לעניין ביטוח אבטלה, ואם כן, אז לא תצטרכי להמתין תקופה של 90 ימים.
    ראשית, אם יש מחלוקת האם את צריכה להמתין תקופה של 90 ימים, אני ממליצה לך להתייצב באופן סדיר בלשכת התעסוקה, על מנת שאם בסופו של יום יבטלו לך את תקופת ההמתנה תוכלי להוכיח כי התייצבת באופן סדיר.
    שנית, על מנת להוכיח כי מדובר בהתפטרות מוצדקת, עלייך לטעון זאת בטופס התביעה לדמי אבטלה המוגש למוסד לביטוח לאומי. כמובן שאם יש לך אסמכתאות רצוי מאוד לצרפן.
    אבהיר, כי אף אם המוסד לביטוח לאומי ידחה בקשתך להכיר בהתפטרותך כהתפטרות מוצדקת, יהא באפשרותך להגיש ערעור על ההחלטה לבית הדין האזורי לעבודה.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדיין לא ברור

רונה
    13/03/2008

אם אין הצדקה להתפטרות והיא נעשתה רק בשביל הילד האם אחרי הפעם הראשונה בלשכה אני אמורה להופיע כל שבוע וזה יחשב לי והכסף יכנס אחרי 90 יום או שאני צריכה רק לאחר ה90 יום לשוב לחתום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו