מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אפשר לעשות לי סדר עם נושא האבטלהרונה13/03/2008
הבנתי שאם התפטרתי אני אמורה לחכות 90 יום. אם מצאתי עבודה לפני שעברו 90 יום האם אני זכאית לקבל אבטלה על הימים שבהם לא עבדתי? אם לא אז למה אני צריכה להתיצב בלשכת העבודה לפני? ולמה אומרים שמתפטרת לצורך גידול תינוק דינה כמפוטרת איפה זה בא לידי ביטוי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי אבטלה
עו"ד דלית דה-קסטרו13/03/2008רונה שלום,
עובדת שהפסיקה עבודתה מרצונה, תהא זכאית לדמי אבטלה רק כעבור תקופה של 90 ימים מיום הפסקת עבודתה. אולם, מומלץ מוקדם ככל האפשר למועד הפסקת העבודה להירשם בלשכה התעסוקה, כדי לא לאבד את זכאותך לדמי אבטלה.
אם מצאת עבודה לפני שעברו 90 ימים, לא תקבלי דמי אבטלה בגין התקופה לפני תום 90 הימים.
עובדת שמתפטרת לצורך הטיפול בילד, דינה כמפוטרת לעניין חוק פיצויי פיטורים, כלומר, תהא זכאית לפיצויי פיטורים למרות שהתפטרה.
ישנן התפטרויות שנחשבות כמוצדקות לעניין חוק הביטוח הלאומי, המזכות את העובד בדמי אבטלה ללא תקופת המתנה של 90 ימים, אולם התפטרות לצורך הטיפול בילד, אינה בהכרח התפטרות מוצדקת לצורך חוק הביטוח הלאומי.
מקווה שעשיתי לך קצת סדר...
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
רונה13/03/2008ואם העבודה בה עבדתי כרוכה במעל 11 שעות מחוץ לבית והמון שעות נוספות. למי פונים כדי להוכיח שזאת הסיבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוכחת התפטרות מוצדקת לצורך אבטלה
עו"ד דלית דה-קסטרו13/03/2008רונה שלום,
ייתכן ובמקרה שלך יראו בהתפטרותך התפטרות מוצדקת לעניין ביטוח אבטלה, ואם כן, אז לא תצטרכי להמתין תקופה של 90 ימים.
ראשית, אם יש מחלוקת האם את צריכה להמתין תקופה של 90 ימים, אני ממליצה לך להתייצב באופן סדיר בלשכת התעסוקה, על מנת שאם בסופו של יום יבטלו לך את תקופת ההמתנה תוכלי להוכיח כי התייצבת באופן סדיר.
שנית, על מנת להוכיח כי מדובר בהתפטרות מוצדקת, עלייך לטעון זאת בטופס התביעה לדמי אבטלה המוגש למוסד לביטוח לאומי. כמובן שאם יש לך אסמכתאות רצוי מאוד לצרפן.
אבהיר, כי אף אם המוסד לביטוח לאומי ידחה בקשתך להכיר בהתפטרותך כהתפטרות מוצדקת, יהא באפשרותך להגיש ערעור על ההחלטה לבית הדין האזורי לעבודה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין לא ברור
רונה13/03/2008אם אין הצדקה להתפטרות והיא נעשתה רק בשביל הילד האם אחרי הפעם הראשונה בלשכה אני אמורה להופיע כל שבוע וזה יחשב לי והכסף יכנס אחרי 90 יום או שאני צריכה רק לאחר ה90 יום לשוב לחתום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)