מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עד מתי נשמרים הזכויות לאחר לידהליאת14/03/2013
אני עובדת קבועה, בתפקיד בכיר בארגון. לאחר שנות טיפולים נכנסתי להריון תאומים זהים. אני נמצאת כרגע בשמירת הריון( מנצלת ימי מחלה ולא את קצבת ביטוח לאומי). מייד כשהודעתי לחברה שאני יוצאת לשמירת הריון, הניחו המעסיקים שלי שאצא לחופשה של שנה לאחר הלידה, הבהרתי להם שבשלב הזה אין לי מושג לכמה זמן אצא, וכרגע אני רק מקווה ללדת בשלום, אולם אני בספק אם אצא לחופת לידה יותר מחצי שנה. למרות זאת, הוחלט על ידי המעסיק להתחיל ולחפש לי מחליף לתפקיד ( ולא ממלא מקום) ופורסמה לאחרונה מודעת דרושים לתפקיד בתקשורת.
1. האם מותר למעסיק שלי להתחיל ולחפש מחליף לתפקיד כשאני בשמירת הריון?
2. חופשת לידה מוגדרת בחוק כ- 26 שבועות אשר מתוכן 17 שבועות ( בתאומים) הינם בתשלום מביטוח לאומי. האם זה אומר שהזכות שלי לחזור לאותו תפקיד הינן למשך 26 שבועות לאחר הלידה או רק ל- 17 שבועות?
3. באם אחליט להאריך את חופשת הלידה, מעבר לתקופה המוגדרת בחוק, האם המעסיק שלי עדיין מחוייב להחזיר אותי לתפקיד במעמד, שכר, דרג, אופק קידומי ומיקום גאוגרפי, דומים לתפקיד שעשיתי טרם חופשת הלידה? או שזכותו להציב אותי לכל תפקיד אשר ייראה בעיניו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עד מתי נשמרים הזכויות לאחר לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין14/03/2013ליאת שלום,
המעסיק רשאי לחפש לך מחליף החל מתחילת ההעדרות שלך (גם בשמירת הריון), וזה הגיוני ולגיטימי.
בתום חופשת הלידה שלך (26 שבועות), או אף אם תאריכי אותה בחופשה ללא תשלום (אם את זכאית לפי החוק), יהיה על מעסיקך להשיב אותך לתפקידך ובאותם התנאים. אם לא יעשה כן וישאיר את המחליף שלך - הוא מסתכן בעבירה על הדין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)