עד מתי נשמרים הזכויות לאחר לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עד מתי נשמרים הזכויות לאחר לידה
    ליאת
    14/03/2013

אני עובדת קבועה, בתפקיד בכיר בארגון. לאחר שנות טיפולים נכנסתי להריון תאומים זהים. אני נמצאת כרגע בשמירת הריון( מנצלת ימי מחלה ולא את קצבת ביטוח לאומי). מייד כשהודעתי לחברה שאני יוצאת לשמירת הריון, הניחו המעסיקים שלי שאצא לחופשה של שנה לאחר הלידה, הבהרתי להם שבשלב הזה אין לי מושג לכמה זמן אצא, וכרגע אני רק מקווה ללדת בשלום, אולם אני בספק אם אצא לחופת לידה יותר מחצי שנה. למרות זאת, הוחלט על ידי המעסיק להתחיל ולחפש לי מחליף לתפקיד ( ולא ממלא מקום) ופורסמה לאחרונה מודעת דרושים לתפקיד בתקשורת.
    1. האם מותר למעסיק שלי להתחיל ולחפש מחליף לתפקיד כשאני בשמירת הריון?
    2. חופשת לידה מוגדרת בחוק כ- 26 שבועות אשר מתוכן 17 שבועות ( בתאומים) הינם בתשלום מביטוח לאומי. האם זה אומר שהזכות שלי לחזור לאותו תפקיד הינן למשך 26 שבועות לאחר הלידה או רק ל- 17 שבועות?
    3. באם אחליט להאריך את חופשת הלידה, מעבר לתקופה המוגדרת בחוק, האם המעסיק שלי עדיין מחוייב להחזיר אותי לתפקיד במעמד, שכר, דרג, אופק קידומי ומיקום גאוגרפי, דומים לתפקיד שעשיתי טרם חופשת הלידה? או שזכותו להציב אותי לכל תפקיד אשר ייראה בעיניו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עד מתי נשמרים הזכויות לאחר לידה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    14/03/2013

ליאת שלום,
    המעסיק רשאי לחפש לך מחליף החל מתחילת ההעדרות שלך (גם בשמירת הריון), וזה הגיוני ולגיטימי.
    בתום חופשת הלידה שלך (26 שבועות), או אף אם תאריכי אותה בחופשה ללא תשלום (אם את זכאית לפי החוק), יהיה על מעסיקך להשיב אותך לתפקידך ובאותם התנאים. אם לא יעשה כן וישאיר את המחליף שלך - הוא מסתכן בעבירה על הדין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו