התפטרות לאחר חזרה לעבודה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפטרות לאחר חזרה לעבודה
    חלי
    16/03/2008

שלום רב,
    אני עו"ס בחברה פרטית, וחזרתי לעבודה לאחר חופשת הלידה כרגיל(בזמן).
    נכון להיום, בני בן שבעה חודשים ומצאתי מקום תעסוקה חדש בשעות עבודה נוחות יותר.
    חשוב לי לציין, שבחברה הפרטית עבדתי שעות אחה"צ וערב - דבר שחייב אותי לחפש מקום עבודה חדש עם שעות עבודה בבוקר כדי שאוכל להכניס את בני למעון ולהוציאו בסיום עבודתי.
    מצאתי עבודה חדשה (עם כל התנאים הסוציאליים)והודעתי על התפטרותי.
    שאלתי היא - האם מגיע לי פיצויי פיטורין? היות ולבני עדיין לא מלאו תשעה חודשים ועזיבתי קשורה בעיקר לעובדה שאין מי שיעזור לי להוציאו מהמעון ועל מנת שאוכל לראותו במשך היום מה שלא מתאפשר לי בעבודתי בחברה הפרטית.
    תודה רבה
    חלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות לאחר חזרה לעבודה

הוספת תגובה

• התפטרות לצורך הטיפול בילד

עו"ד דלית דה-קסטרו
    16/03/2008

חלי שלום רב,
    עובדת רשאית להתפטר תוך 9 חודשים מיום שילדה על מנת לטפל בילד.
    טיפול בילד משמעותו כי תתאפשר לך שהות ממושכת יותר עם ילדך, לכן אם בעבודה החדשה מתאפשרת לך שהות ארוכה יותר עם בנך, נראה כי התפטרותך תוכר כהתפטרות לצורך הטיפול בילד ותזכה אותך בפיצויי פיטורים.
    שימי לב שעלייך לתת למעסיקך הודעה מוקדמת טרם התפטרותך.
    היה ולא תעשי כן, הוא יהיה רשאי לנכות לך את הימים הללו משכרך.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תנאים אחרי התפטרות.

דינה
    16/03/2008

חלי שלום,
    אני גם כן מתפטרת בגלל שהעבודה לא מתאימה לי מבחינת שעות לגידול ילד.
    אם המעסיק שלי נתן לי מכתב פיטורים
    אני יכולה לחתום אבטלה ,או שצריכה לחכות 90 יום.
    ואם מצאתי אחרי חודשיים עבודה יותר מתאימה האם אני יכולה להפסיק לחתום ולהתחיל לעבוד.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות לצורך הטיפול בילד

עו"ד דלית דה-קסטרו
    17/03/2008

דינה שלום,
    יולדת רשאית להתפטר תוך 9 חודשים מיום הלידה לצורך הטיפול בילד ולקבל פיצויי פיטורים.
    ככלל, בהתאם לחוק הביטוח הלאומי, עובדת שהפסיקה עבודתה מרצונה, ללא הצדקה, תאלץ להמתין תקופה של 90 ימים עד לקבלת דמי אבטלה.
    לעומת זאת, אם העובדת פוטרה היא לא תאלץ להמתין את התקופה הנ"ל מכיוון שלא הפסיקה לעבוד מרצונה.
    לידיעתך, מעסיק אינו רשאי לפטר עובדת במשך 60 ימים לאחר חופשת הלידה ו/או לאחר הארכת חופשת הלידה מכח החוק, כך שאיני מאמינה כי מעסיקך ייתן לך מכתב פיטורים אם מועד הפיטורים חל בתקופה הנ"ל.
    אינך מחוייבת לחתום אבטלה בכל הימים שעומדים לרשותך, ואם מצאת עבודה, אז שיהיה בהצלחה!
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו