להאריך חופשת לידה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• להאריך חופשת לידה?
    ליאת
    08/04/2013

שלום
    במהלך ההיריון האחרון עבדתי הרבה ועם התוספת שההורים נתנו לנו, יש לנו סכום די גדול. אני אחרי לידה אבל אני רואה שאנחנו מסתדרים ובינתיים אנחנו חיים מהכסף שצוין+ המשכורת של בעלי שנכנסת כל חודש. כרגע אנחנו חושבים לפצל קצת ולשים אולי בפקדון חלק ואני חושבת אולי גם להאריך את החופש לידה שלי. מה אומר החוק? כי לא יצא לי לשמוע על נשים שהאריכו חופשות לידה (מצב כלכלי בלבד)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    להאריך חופשת לידה?

הוספת תגובה

• אחרי שחופשת הלידה מסתיימת ..

רוני -אם טריה
    12/04/2013

החיים האמיתיים מתחילים - אז אני יכולה בהחלט להבין אותך שאת רוצה להאריך אותה עוד קצת. מבחינת החוק - את יכולה לשמור על מקום עבודתך עד חצי שנה אחרי לידה - כלומר להאריך בשלושה חודשים. שימי לב אבל שהפרשות שונות למינהן כמו פנסיה וכאלה - את צריכה להמשיך להפריש באופן עצמאי.
    אם יש לכם כסף "עודף" באמת כמו שציינת הייתי שמה בפיקדון. יש עכשיו לא מעט פרסומות על פקדונות ונראה לי שהכי כדאי לעשות סקר בנקים ולראות איפה הכי כדאי לך. אני למשל בבנק מזרחי ומפרסמים שם עכשיו את פיקדון רימונים אז אולי זה שווה בדיקה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להאריך חופשת לידה? - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    02/05/2013

התשובה שקיבלת לא מדוייקת, ולכן אחדד-
    הזכאות להארכת חופשת הלידה תלויה בותק שלך - ככל שמלאה לך לפחות שנה, חופשת הלידה היא אוטומטית שישה חודשים, עם זכות לארכתה לפי רבע מהותק שלך, ועד מקסימום שנה.
    הבחירה היא שלך, בין אם השיקול הוא כלכלי או אחר.
    לגבי אפיקי חיסכון - זה כבר לא התחום שלי... :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו