אבטלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבטלה
    ליאה
    01/05/2013

שלום ! אבקש את עזרתכם לעשות סדר .
    אקדמאית , בת 35 , לאחר חל"ד וחודש חל"ת הודעתי למעסיק שאיני חוזרת .
    מס' שאלות :
    1] האם עלי להתייצב בלשכת תעסוקה ביום הודעתי למעסיק או לחכות את החודש [של ההודעה ] ואז לגשת ? האם נגשים קודם ללישכה או לביטוח לאומי ?
    2] ידוע לי שישנם 90 יום שלא משולמים לי דמי אבטלה - האם אצטרך בכל כל זאת להתייצב פעם בשבוע במהלך הימים האלה או מספיק להתייצב בפעם הראשונה ואז רק כעבור 90 יום ?
    3] אני אקדמאית ומלאו 35 לפני חודש , אמא ל-3 ילדים- האם ישנה זכות לפקיד לשלוח אותי לכל עבודה ? אם כן - כעבור איזו תקופה ?
    תודה על עבודתכם הנפלאה בפורום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אבטלה

הוספת תגובה

• אבטלה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    02/05/2013

לינה שלום,
    בלשכה יש להתייצב עם הפסקת יחסי עובד-מעביד (תלוי איך הגדרתם את זה ביניכם).
    ניגשים קודם ללשכה - לצורך הקמת הזכאות. היות ומדובר בהתפטרות, עקרונית חלה עלייך תקופת המתנה בת 90 ימים טרם הזכאות לדמי אבטלה. לגבי ההתייצבות בתקופה זו - עלייך לפעול על פי הנחיות לשכת התעסוקה הספציפית (זה משתנה ממקום למקום).
    עקרונית ניתן לשלוח אותך לכל עבודה ראויה, אך כמובן שכאשר המעסיק הפוטנציאלי ישמע על מצבך, יש סיכוי שיאבד עניין...
    תודה על ההערכה על תרומתנו בפורום. זה נעים תמיד לשמוע :-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו