מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חל"ת אחרי חל"דטל08/05/2013
שלום, ותודה מראש על התשובה
התחלתי לעבוד במקום עבודתי הנוכחי בתאריך 23.3.2010.
ילדתי את בתי בתאריך 6.11.2012 (כלומר - עד הלידה עבדתי קצת פחות מ-32 חודשים).
לפי החוק הייתי אמורה לחזור לעבודה אחרי 26 שבועות, היינו - בתאריך 1.5.2013.
ביקשתי להאריך. הסכימו רק עד תאריך 2.7.2013, בתואנה שלפי החוק מגיע לי להיות בחל"ת רק במשך רבע מהתקופה שאני עובדת בחברה, עד היום שבו ילדתי.
1. לדעתי, החל"ת שלי התחיל רק בשבוע ה-15 של חופשת הלידה ולא ביום שילדתי, ולפיכך, החוק מאפשר לי להיות בחל"ת עד תחילת אוקטובר (בערך) ולא עד תחילת יולי, כפי שמקום העבודה מציג זאת.
2. לדעתי, גם 14 השבועות של חופשת הלידה נכללים בסה"כ התקופה שאני עובדת באותו מקום (כי יש יחסי עובד-מעביד), ולפי חישוב זה, החל"ת יכול לארוך אפילו יותר זמן מאשר מה שציינתי בסעיף 1 (כלומר, חל"ת שיימשך עד סוף אוקטובר ולא עד תחילת אוקטובר)
האם אני צודקת בשני הסעיפים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חל"ת אחרי חל"ד - תגובה
עו``ד ליאת שטיין08/05/2013טל שלום,
יש לך טעות.
מועד ההעסקה מחושב עד ליום הלידה, וכל הזכויות הנגזרות בהתאם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה לגבי סעיף 1? האם אני צודקת?
טל08/05/2013תודה עבור התשובה, אבל לא הבנתי מתשובתך.
אם עבדתי 32 חודשים באותו מקום העבודה, ילדתי ב 6.11.2012 ואני רוצה להאריך את החל"ת שבא אחרי החל"ד, האם שמונת החודשים של החל"ת יתחילו מתאריך הלידה, או שהם יתחילו 14 שבועות לאחר הלידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה לגבי סעיף 1? האם אני צודקת? - תגובה
עו``ד ליאת שטיין13/05/2013טל שלום,
לא אוכל להתייחס לנתונים הפרטניים, אלא לומר באופן כללי כי המועד הקובע הוא מועד הלידה, והחל"ת מתחילה כמובן מתום אותם 14 השבועות שהם חל"ד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)