הפחתת שעות עבודה בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפחתת שעות עבודה בהריון
    שני
    19/05/2013

ערב טוב לכולם.
    אני בשבוע 30 להריון. אני עובדת כגננת בגן פרטי בשעות 8:00-13:30 ויום אחד ארוך עד 17:00. בחודש האחרון אני סובלת מכאבי גב חמורים ואחרי שעתיים של עמידה ממושכת הרגליים מתחילות להתנפח לי וכו'. רופא הנשים שלי הפנה אותי לרופא תעסוקתי וכתב לי מכתב בו הוא ממליץ על 4 שעות עבודה ביום ובמידה והמצב מחמיר יש לשקול שמירת הריון.
    שאלתי היא: במידה והרופא התעסוקתי אכן מאשר לי 4 שעות עבודה ביום, מי משלם את ההפרש? המעסיק או ביטוח לאומי? האם התשלום הוא 100% עבור השעות ש"החסרתי"?
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפחתת שעות עבודה בהריון

הוספת תגובה

• הפחתת שעות עבודה בהריון - תגובה

עו``ד חן שטיין
    20/05/2013

שני שלום,
    היות ואין שמירת הריון חלקית, הרי שאם תעבדי פחות שעות ביום, תקבלי שכר בהתאם לשעות שתבצעי בפועל, כך ששכרך ככל הנראה ייפגע, ואין גוף שנושא בתשלום זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

שני
    20/05/2013

היי.
    קודם כל תודה לך על תשובתך. לצערי לא כל כך הבנתי את התשובה..הרי אם מפנים אותי לרופא תעסוקתי, שמחליט להפחית לי שעות עבודה, הדבר לא אמור להיות באחריות איזה שהוא גוף? הרי אם שכרי נפגע, הייתי יכולה להפחית את שעות עבודתי ללא כל עזרה שלו. שאלה נוספת: מהי שמירת הריון חלקית? האם הרופא התעסוקתי יכול להחליט על כך? מהו אחוז השכר במקרה כזה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - תגובה

עו``ד חן שטיין
    21/05/2013

הי,
    לצערי לא, אין גוף שצריך לשלם לך בגין זה, ובאופן רגיל לא היית יכולה להפחית שעות ללא הסכמת המעסיק, אלא בהתאם לאישור רפואי.
    אין שמירת הריון חלקית (פעם המוסד לביטוח לאומי הכיר בזה, עד אשר השתנה המצב, וכיום אין זכאות בגין שמירת הריון חלקית, כלומר כל מה שאינו שמירת הריון מלאה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו