אני מבולבלת מחפשת תשובה ברורה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני מבולבלת מחפשת תשובה ברורה
    מירב
    05/06/2013

בוקר טוב. אני בשבוע 26 להריון שלישי . מזה שלושה שבועות בחופשת מחלה מהעבודה( עובדת משרד ) ויש לי אישור רפואי עד חודש נכון לרגע זה. הבעיה שלי היא שיש לי כאבים חזקים והתכווציות הבאות והולכות לסרוגין באזור האגן , בטן תחתונה ומפשעות, דבר זה מקשה עלי בישיבה במשרד , בהליכה ובכלל בתפקוד היומיומי. בעת כאב אני נשכבת . הרופא ממליץ על מנוחה ואף על שמירה , אך מתוך הבנתי בכתוב באינטרנט אין ביטוח לאומי מאשר שמירת הריון במקרים שאין סיכון לעובר או לאם. מבקשת להבין מה האפשרויות שלי כרגע על מנת להמשיך לנוח בבית ואו חשבתי עלאופציה להפחתת שעות עבודה . האם במקרה זה ביטוח לאומי יאשר זאת וישלים הכנסה ? ברתצוני להדגיש שעל אף שאין מדובר בסיכון לעובר וכל בדיקות הגיניקולוגיה יצאו תקינות לחלוטין הכאב פשוט משתק ואינו מאפשר להתנהל כהרגליבביום יום. תודה רבה ובציפייה לתשובה ברורה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אני מבולבלת מחפשת תשובה ברורה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    06/06/2013

מירב שלום,
    הפחתת שעות העבודה או המלצה לאי עבודה כלל - שניהם נשענים ממילא על המצב הרפואי שלך, שאותו יש לבחון אם ניתן להגדיר כשמירת הריון.
    שמירת הריון חלקית (הפחתת שעות) ממילא אינה מוכרת על ידי ביטוח לאומי, כך שאופציה זו אינה רלוונטית.
    הדבר היחיד שאת יכולה לעשות זה לנסות ולראות אם ביטוח לאומי מאשר את זה כשמירת הריון (אני כבר נתקלתי במקרים שמצב דומה לשלך הוכר).
    אם לא - תוכלי לנצל ימי מחלה בגין זה (אם יש לך צבורים), והחל משבוע 33 לערך - תוכלי לצאת לחופשת לידה מוקדמת אם תרצי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

מירב
    07/06/2013

תודה על תשובתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו