זכויות לאחר לידה שניה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זכויות לאחר לידה שניה
    אפרת
    27/06/2013

אני בחופשת לידה לאחר לידה ראשונה. אני עובדת בבי"ח ממשלתי עם קביעות ומתכננת להאריך את החופשה לחל"ת של עד שנה מהלידה.
    השבוע גיליתי שאני בהריון (-: מעבר לשמחה, התעוררו השאלות:
    1. אם אקח חל"ת לשנה (לידה ראשונה) האם אהיה זכאית לדמיי לידה ? האם אהיה זכאית לעוד שנה חל"ת לאחר הלידה השניה ? או שעליי לחזור לעבוד לפניי על מנת לממש חלק או את כל הזכויות ? (דמיי לידה פחות מעניין, יותר מעניין החל"ת הנוסף)
    2. האם אני מסתכנת בפיטורין ? האם זו עילה לפיטורין או שאני מוגנת מהבחינה הזו ? מהקביעות או מהחוק לנשים בהריון ?
    3. מתי עליי לעדכן על ההריון ? ומתי עליי לעדכן על רצוני לחל"ת נוסף ?
    4. האם ישנה עוד איזשהי זכות או מגבלה שעליי לדעת עליה בנושא ?
    תודה מראש,
    אפרת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זכויות לאחר לידה שניה

הוספת תגובה

• זכויות לאחר לידה שניה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    30/06/2013

שלום לך,
    לגבי ההריון השני - עקרונית את עדיין חוסה תחת הגנת החוק גם לגביו, ומומלץ ביותר לשתף את המעסיק וליידע אותו על ההריון כמה שיותר מהר, על מנת להחיל את ההגנה במלואה.
    מבחינת הזכויות לגבי ההריון הזה - אין שום רלונטיות להריון הקודם. כל אחד נבחן בפני עצמו, ולא נמנעים ממך דברים בגלל ההריון הקודם. כמובן שאם תהיי בחל"ת ארוכה מידי ולא תעמדי בדרישות הסף מבחינת התנאים לדמי לידה, לא תהיי זכאית לגמלה זו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו