פיצויים לאחר הלידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיצויים לאחר הלידה
    שלי
    03/07/2013

שלום,
    אני בהריון ומתכננת לא לחזור לעבודתי הנוכחית לאחר החל"ד (יהיה לי וותק של 3 שנים בלידה). אני רוצה כמובן לקבל פיצויי פיטורים המגיעים לי עפ"י החוק.
    האם זמן ההתראה על הפיטורים משנה? במידה ואעדכן את הבוס לפני הלידה שאני לא מתכננת לחזור- עדיין אקבל את הפיצויים? או שצריך לחכות לחל"ד כדי להיות זכאית להם?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיצויים לאחר הלידה

הוספת תגובה

• פיצויים לאחר הלידה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    09/07/2013

שלי שלום,
    מאוד לא מומלץ להודיע על התפטרות לפני הלידה.
    לגבי הודעה מוקדמת - רוב הנשים בוחרות את המועד הנכון ליידע על התפטרות כחודש טרם סיום חופשת הלידה, על מנת שתהא חפיפה מלאה לתקופת ההודעה המוקדמת. לשיקולך.
    ככל שההתפטרות הינה עד 9 חוד' לאחר הלידה לצורך טיפול בילד, הרי שתהיי זכאית לפיצויי הפיטורים.
    דמי אבטלה תהיי זכאית לקבל רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (מאחר ומדובר בהתפטרות), אם כי עלייך להתייצב בלשכת התעסוקה במיידי על מנת שתקופת המתנה זו תחל להימנות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך

שלי
    10/07/2013

אז מדוע לא מומלץ להתפטר לפני?
    אני מבינה שהזכויות שלי יהיה קיימות בכל מקרה- פיצויים וזכאות לדמי אבטלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך - תגובה

עו``ד חן שטיין
    14/07/2013

כי רק התפטרות -- לאחר -- לידה מזכה בפיצויים, בניגוד להתפטרות לפני הלידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו