מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שמירת הריוןטל28/07/2013
היי לכם. בת 31 הריון ראשון שבוע 33.
משבוע שעבר אושפזתי בבי"ח בשל צירים מוקדמים. עודני מאושפזת.
ביום שני אכנס בע"ה לשבוע 34.
אני עובדת בהנהלה ראשית של ארגון גדול מאוד.
שאלתי היא: 1. מה אני צריכה להביא איתי למשאבי אנוש על מנת שיכירו כי הייתי באשפוז ובשמירת הריון (לתלוש שכר)?
2. האם שמירת ההריון - משלמים לי עליה? ואם כן אז כמה ולפי מה?אני עובדת 3/4 משרה ובמשרת ערב.
3. האם זה יורד לי מהחל"ד בתשלום?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים בפורום??
טל30/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמירת הריון - תגובה
עו``ד ליאת שטיין04/08/2013שלום לך,
יש להבחין בין שמירת הריון (שזה רק לאחר 30 ימים רצופים, ומשולם רטרואקטיבית) לבין ימי מחלה.
ימי מחלה תקבלי מיידית. שמירת הריון לאחר תקופת הסף המינימאלית כמובן, ובתנאי שתאושר על ידי רופא של ביטוח לאומי. ככל שתרצי לממש שמירת הריון (המשולמת עד לשכר הממוצע במשק, כ 8,500 ₪), הרי שלא כדאי שתקבלי תשלום של ימי מחלה, אחרת זה ישלול את שמירת ההריון.
עלייך להציג בכל מקרה אישורים רפואיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבולבלת....
טל05/08/2013לא כדאי לקבל תשלום על ימי מחלה? כלומר לא לבזבז ימי מחלה על זה?
הייתי באשפוז בבי"ח 5 ימים ולאחריהן נאמר לי כי מעתה ועד ללידה אני בשמירת הריון בבית. את אותם 5ימי אשפוז, האם כדאי לי "לבזבז" עליהם 5 ימי חופש?
בנוסף דברתי עם מ. אנוש אצלי בעבודה, היא אמרה כי לא אוכל לקבל גם את הכסף על שמירת הריון וגם את משכורת אוגוסט כשזו תגיע.
הבנתי גם כי ביטוח לאומי לא תמיד מאשר את שמירת ההריון, על אף הצגת כל המסמאים הרפואיים המעידים על כך.
מה כדאי לבחור? לתבוע את ב. לאומי או להישאר עם משכות אוגוסט (שלא יהיה לי ממנה כמעט אלום, שכן אני בבית ולא עובדת).
ממש מבולבלת ואודה לתשובתך.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמירת הריון או ימי מחלה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין07/08/2013הדרך בה פועלות רוב הנשים, היא להמתין עם הגשת ימי המחלה, והגשת תביעה למוסד לביטוח לאומי לקבלת גמלת שמירת הריון, ביום ה 30 לשמירה (שזהו תנאי הסף).
אם מאשרים את השמירה - מצוין.
אם לא - אז מגישים את ימי המחלה ומקבלים עבורם תשלום רטרו.
לשיקולך כמובן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. היית ממליצה לפעול לפי דרך זו?
טל07/08/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. היית ממליצה לפעול לפי דרך זו? - תגובה
עו``ד ליאת שטיין07/08/2013אני לא יכולה להמליץ על דרך פעולה מבלי להכיר את הנסיבות הכוללות, אך באופן עקרוני דרך זו בהחלט נראית לי בטוחה ונכונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)