שמירת הריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שמירת הריון
    טל
    28/07/2013

היי לכם. בת 31 הריון ראשון שבוע 33.
    משבוע שעבר אושפזתי בבי"ח בשל צירים מוקדמים. עודני מאושפזת.
    ביום שני אכנס בע"ה לשבוע 34.
    אני עובדת בהנהלה ראשית של ארגון גדול מאוד.
    שאלתי היא: 1. מה אני צריכה להביא איתי למשאבי אנוש על מנת שיכירו כי הייתי באשפוז ובשמירת הריון (לתלוש שכר)?
    2. האם שמירת ההריון - משלמים לי עליה? ואם כן אז כמה ולפי מה?אני עובדת 3/4 משרה ובמשרת ערב.
    3. האם זה יורד לי מהחל"ד בתשלום?
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שמירת הריון

הוספת תגובה

• למה לא עונים בפורום??

טל
    30/07/2013

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמירת הריון - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    04/08/2013

שלום לך,
    יש להבחין בין שמירת הריון (שזה רק לאחר 30 ימים רצופים, ומשולם רטרואקטיבית) לבין ימי מחלה.
    ימי מחלה תקבלי מיידית. שמירת הריון לאחר תקופת הסף המינימאלית כמובן, ובתנאי שתאושר על ידי רופא של ביטוח לאומי. ככל שתרצי לממש שמירת הריון (המשולמת עד לשכר הממוצע במשק, כ 8,500 ₪), הרי שלא כדאי שתקבלי תשלום של ימי מחלה, אחרת זה ישלול את שמירת ההריון.
    עלייך להציג בכל מקרה אישורים רפואיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבולבלת....

טל
    05/08/2013

לא כדאי לקבל תשלום על ימי מחלה? כלומר לא לבזבז ימי מחלה על זה?
    הייתי באשפוז בבי"ח 5 ימים ולאחריהן נאמר לי כי מעתה ועד ללידה אני בשמירת הריון בבית. את אותם 5ימי אשפוז, האם כדאי לי "לבזבז" עליהם 5 ימי חופש?
    בנוסף דברתי עם מ. אנוש אצלי בעבודה, היא אמרה כי לא אוכל לקבל גם את הכסף על שמירת הריון וגם את משכורת אוגוסט כשזו תגיע.
    הבנתי גם כי ביטוח לאומי לא תמיד מאשר את שמירת ההריון, על אף הצגת כל המסמאים הרפואיים המעידים על כך.
    מה כדאי לבחור? לתבוע את ב. לאומי או להישאר עם משכות אוגוסט (שלא יהיה לי ממנה כמעט אלום, שכן אני בבית ולא עובדת).
    ממש מבולבלת ואודה לתשובתך.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמירת הריון או ימי מחלה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    07/08/2013

הדרך בה פועלות רוב הנשים, היא להמתין עם הגשת ימי המחלה, והגשת תביעה למוסד לביטוח לאומי לקבלת גמלת שמירת הריון, ביום ה 30 לשמירה (שזהו תנאי הסף).
    אם מאשרים את השמירה - מצוין.
    אם לא - אז מגישים את ימי המחלה ומקבלים עבורם תשלום רטרו.

לשיקולך כמובן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. היית ממליצה לפעול לפי דרך זו?

טל
    07/08/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. היית ממליצה לפעול לפי דרך זו? - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    07/08/2013

אני לא יכולה להמליץ על דרך פעולה מבלי להכיר את הנסיבות הכוללות, אך באופן עקרוני דרך זו בהחלט נראית לי בטוחה ונכונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו