מועד הגשת תביעה לאבטלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מועד הגשת תביעה לאבטלה
    יוחנן
    12/08/2013

התייצבתי בלשכת תעסוקה יום לאחר מועד התפטרותי (בגין טיפול בילד )

אמרו לי לחזור לחתום אחרי 90 יום אך להגיש תביעה לביטוח לאומי

יש לי בעיות מול המעסיק,עברו 25 ימים לאחר סיום יחסי עובדמעביד והוא מתחמק מתשלומי גמר חשבון וכן לא הכין לי אישור סיום העסקה שאני צריכה לטפסים של אבטלה לביטוח לאומי

הוא אמר למנה,ח ששלח מכתב שחרור הפנסיה שלי אך מבירור שעשיתי הוא לא שלח,אמר שדיבר עם הסוכנת ביטוח אך לא רק שלא דיבר איתה הוא אינו עונה לה בטלפון ולא חוזר להודעות שלה

שאלות:1. האם אוכל להגיש תביעה לאבטלה רק בתום 90 ימי המתנה או שזה יעכב לי תשלומי אבטלה ?

בתקווה שעד אז אצליח לקבל ממנו לפחות אישור סיום העסקה

2. שלחתי לו מייל וביקשתי שיטפל בנושא גמר חשבון . הוא כן דיבר עם מנה,ח ולדבריה היא העבירה לו את כל החומר אך הוא לא יצר איתי קשר ומתעלם מהמייל שלי ,בו ביקשתי גן שישלח לי חישוב גמר חשבון שהמנה,ח ערכה

3. מה לדעתך לעשות ? כמה זמן לוקחת תביעה בבית דין לעבודה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מועד הגשת תביעה לאבטלה

הוספת תגובה

• מועד הגשת תביעה לאבטלה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    14/08/2013

רונה שלום,
    ככל שלא יהיה לך אישור על מועד סיום העסקה - הביטוח הלאומי גם נוהג לפנות למעסיק בעניין זה, וייתכן שמכאן תבוא לך הישועה.

כדאי לך בנסיבות אלה להוציא למעסיק מכתב מפורט ובו הבהרה כי העיכובים גורמים לך נזקים, וכי הם מנוגדים לחוק, ואם זה ימשיך תאלצי להגיש תביעה. סביר להניח שזה יעשה את העבודה.

תביעה בבית הדין לעבודה משתנה ממקרה למקרה, ויש לבחון זאת פרטנית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו