התפטרות לצורך טיפול בילד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפטרות לצורך טיפול בילד
    מיטל
    26/03/2008

שלום,
    אני יודעת שהנושא הזה נטחן כבר אבל אשמח שוב לכמה הבהרות בנושא ועזרה קטנטנה
    בתאריך 28.01 ילדתי את בני בתאריך 4.5.08 אני אמורה לחזור מחופשת הלידה מה שלא יקרה בפועל כי אני מתפטרת.
    במהלך חופשת הלידה מלאו לי 4 שנים במקום עבודתי .
    בחודש יוני בני אמור לעבור ניתוח קוסמטי בראש ואין בכוונתי כרגע לעבוד עד אשר הוא לא יעבור את הניתוח
    עכשיו לשאלותי:
    * האם אני יכולה לתת מכתב פיטורין שמודיע על סיום עבודה ביום שנגמרת לי חופשת הלידה דהיינו 4.5.08?
    * האם כבר לאחר 4.5.08 אוכל לגשת לחתום בלשכה על מנת לקבל דמי אבטלה?
    * והאם יש נוסח כלשהו שעלי לכתוב במכתב הפיטורין???? - אשמח לעזרה בנושא אני רוצה להוציא מכתב מאוד מאוד טוב

תודה ושיהיה לכולנו יום נפלא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות לצורך טיפול בילד

הוספת תגובה

• התפטרות לאחר חופשת לידה

עו"ד דלית דה-קסטרו
    26/03/2008

שלום,
    אם את מעוניינת להתפטר לצורך הטיפול בילד, את יכולה לעשות כן תוך 9 חודשים מיום הלידה.
    במכתב ההתפטרות יש לציין כי הנך מתפטרת לצורך הטיפול בילד. כמו כן, עלייך להתפטר תוך מתן הודעה מוקדמת למעסיקך, ויש לציין את תקופת ההודעה המוקדמת במכתב ההתפטרות.
    לידיעתך, ככלל, עובדת שמתפטרת מרצונה, לדוגמא לצורך הטיפול בילד, צריכה להמתין תקופה של 90 ימים עד לקבלת דמי אבטלה, אלא אם התפטרה לאור המרחק, שעות עבודה ארוכות וכו'.
    אני ממליצה לך להתייעץ עם עו"ד המתמחה בתחום דיני עבודה על מנת לבחון האם כדאי לך להתפטר מסיבה אחרת המזכה אותך בפיצויי פיטורים לאור מצבו הרפואי של בנך. כמו כן, בעזרת עו"ד המתמחה בתחום תוכלי לבחון אפשרות לקבלת דמי אבטלה ללא תקופת המתנה.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו