מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זכאות דמי לידהחני26/03/2008
1. הפסקתי את עבודתי 3 חודשים לפני הלידה (ועבדתי 27 חודשים לפני ההפסקה)
האם אני זכאית לדמי לידה?
2. שילמו לי בטעות דמי הבראה 4 חודשים לפני הפסקת העבודה , מה אני אמורה לעשות כדי שיחשיבו לי את ההבראה בדמי הלידה?
3. קיבלתי משכורת חודשית קבוע ומשום מה ציינה מנהלת החשבונות כי אחוז משרה הינו 78 האם זה יכול לפגוע בגובה תשלום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב דמי לידה
עו"ד דלית דה-קסטרו27/03/2008לאור הנתונים שמסרת אם עבדת ברציפות עד למועד הפסקת עבודתך הנך זכאית לדמי לידה בגין 14 שבועות. מכיוון שהחוק קובע כי עובדת זכאית לדמי לידה בתנאי ששולמו בעדה דמי ביטוח 10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני יום הפסקת העבודה או 15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני יום הפסקת העבודה.
ככלל, מחשבים דמי הלידה על-פי שכר העובדת בשלושת החודשים שקדמו ל-1 בחודש שבו הפסיקה את עבודתה. לעניין דמי ההבראה, את יכולה לצרף אישור ממעסיקך לתביעה לדמי לידה המפרט בגין אילו חודשים שולמו לך דמי ההבראה
לעניין היקף המשרה אם את עובדת בהיקף משרה גבוה ממה שנרשם לך בתלוש השכר, מדוע לא פנית על מנת שיתקנו לך זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה לשאלה...
חני28/03/2008תודה על תגובתך המהירה.
לא הבנתי את תשובתך לשאלה 3. "קיבלתי משכורת חודשית קבוע ומשום מה ציינה מנהלת החשבונות כי אחוז משרה הינו 78 , האם זה יכול לפגוע בגובה תשלום?"
שאלתי - האם יש מצב שב.ל. יקצץ בתשלום בגלל הרישום (78) באחוז משרה?
(הטפסים אצלי והכל ניתן לשנות)
תודה שוב
חני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדמי אבטלה
עו"ד דלית דה-קסטרו31/03/2008לצורך חישוב שיעור דמי הלידה ליום המוסד לביטוח לאומי בודק מהו השכר ברבע השנה שקדם ליום הפסקת עבודתך טרם יציאתך לחופשת לידה, ומחלק את השכר הזה ב- 90.
כלומר, אין בחישוב הנ"ל התייחסות להיקף המשרה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)