שאלה ממעסיק - עסק פרטי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה ממעסיק - עסק פרטי
    יוחנן
    07/10/2013

עובדת בכירה שלי התפטרה מעבודתה בחברתי ( אני הבעלים ) לאחר לידה

ודרשה פיצויי פיצויים

לצד בקשותיה - מכתב סיום עבודה לביטוח לאומי , בירור קצר שעשיתי העלה שהיא צריכה את זה לקבלת אבטלה

אני הצעתי לה לשוב לתפקיד למשרה חלקית ונוחה המתאימה לאם ואציין גם שהיא גרה קרוב למשרדי החברה

היא סירבה וטענה שלמרות סירובה מגיע לה פיצויי פיטורין

לאור העובדה שהיא התחילה לחתום בלשכת תעסוקה כדאי לקבל אבטלה היא בעצם מצהירה שהיא מחפשת עבודה ועוד במשרה מלאה כשאצלי היא יכולה לעבוד חלקית

לעת עתה לא אעביר לה פיצויים כי אני סבור שהיא לא התפטרה כדאי לטפל בבנה אם היא מחפשת עבודה בלשכה

האם היא יכולה לתבוע אותי והאם טענותי מוצדקות ???

עלי לציין שהעסק בקשיים כלכליים

אשמח לחוות דעתך , אני לא טייקון .... גם מעסיקים בצד החלש לפעמים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה ממעסיק - עסק פרטי

הוספת תגובה

• שאלה ממעסיק - עסק פרטי - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    09/10/2013

יוחנן שלום,
    מעסיק יכול בהחלט להיות גם בצד החלש. כמייצגת עובדים ומעבידים, אני בהחלט עדה לכך לא פעם.

עקרונית, אם וככל שהעובדת מחפשת עבודה כאמור, והתפטרה על אף שהצעת לה לחזור בחלקיות משרה נמוכה יותר, ייתכן בהחלט שיהיה לך קושי להוכיח כי התפטרותה הינה לצורך טיפול בילד ומזכה בפיצויים, אולם בכך יוכל להכרעי רק בית הדין לעבודה אם וכאשר העניין יובא להכרעתו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו