ושוב הריון...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ושוב הריון...
    חגית
    21/11/2013

שלום,
    חזרתי בימים האחרונים מחופשת לידה של 4 חודשים וגיליתי כי אני בהריון. הלידה הבאה צפויה בעוד 7 חודשים. האם אני זכאית שוב לדמי לידה בחופשה הבאה?
    האם זה יפגע בי אם אני נשארת באותו מקום עבודה אך המעסיק שמשלם משתנה השנה?
    תודה רבה
    חגית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ושוב הריון...

הוספת תגובה

• ושוב הריון... - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    24/11/2013

שלום לך,
    לגבי ההריון השני - עקרונית את עדיין חוסה תחת הגנת החוק גם לגביו, ומומלץ ביותר לשתף את המעסיק וליידע אותו על ההריון כמה שיותר מהר, על מנת להחיל את ההגנה במלואה.
    מבחינת הזכויות לגבי ההריון הזה - אין שום רלונטיות להריון הקודם. כל אחד נבחן בפני עצמו, ולא נמנעים ממך דברים בגלל ההריון הקודם, ועלייך פשוט לעמוד בתנאי הזכאות הרגילים.
    חילופי המעסיקים במקום העבודה אינם רלוונטיים מבחינת הזכאות לדמי לידה, ככל שיהיה לך רצף, ובכפוף לתנאי הזכאות הרגילים:

דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
    10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
    15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
    מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה

חגית
    26/11/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשמחה :-)

עו``ד ליאת שטיין
    16/12/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו