חופשת לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חופשת לידה
    ד
    18/12/2013

שלום רב.

ילדתי פגית בשבוע 26 בניתוח. היא בפגיה כבר שלושה שבועות וצפויה לה עוד דרך ארוכה. מה זה אומר לגבי חופשת הלידה שלי? אני מאז לא עובדת ולא מתכוונת לחזור עד שהיא תהיה בבית וגם קצת אחרי. מגיעה לי הארכה מעבר ל 89 יום המקובלים?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חופשת לידה

הוספת תגובה

• חופשת לידה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    18/12/2013

להארכה של חופשת הלידה עקב אשפוז של היולדת ישנן הנחיות ברורות של המוסד לביטוח לאומי:

יולדת, שצריכה להישאר בבית החולים, או לחזור לאשפוז בתוך חופשת הלידה הרגילה ל-15 ימים לכל הפחות - זכאית להאריך את חופשת הלידה לתקופת האשפוז ולכל היותר ב-4 שבועות נוספים, ולקבל דמי לידה נוספים בעד זמן ההארכה. יולדת הזכאית לדמי לידה חלקיים (עבור 7 שבועות) תהיה זכאית להאריך את החופשה לכל היותר בשבועיים נוספים.

הארכה של חופשת הלידה עקב אשפוז של הנולד
    ביום 27.2.2012 נכנס לתוקפו תיקון חוק, לפיו יולדת הזכאית לתשלום דמי לידה בעד 14 שבועות והילד שילדה צריך להישאר בבית החולים או לחזור לאשפוז ל-15 יום לכל הפחות במהלך חופשת הלידה - תהיה זכאית להאריך את חופשת הלידה לתקופת האשפוז, אך לא יותר מ-10 שבועות.

יולדת הזכאית לדמי לידה בעד 7 שבועות והילד שילדה צריך להישאר בבית החולים או לחזור לאשפוז ל-15 יום לכל הפחות במהלך חופשת הלידה - זכאית להאריך את חופשת הלידה לתקופת האשפוז, אך לא יותר מ-6 שבועות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו